Gå til sidens hovedinnhold

Jeg vil jo ikke nedlegge ferjetrafikken, men vil ha en debatt om indre havn er stedet i framtida

Artikkelen er over 3 år gammel

Jeg var så heldig å få lufte noen tanker vedrørende fjordfronten og sentrumsutvikling i avisa forrige uke. Som leder i hovedutvalget for kultur, friluftsliv, by og stedsutvikling tar jeg oppgaven på dypeste alvor og føler ansvar for å bry meg om hele kommunen med lokalmiljøer, tettsteder og en flott by. Jeg tenkte at det er på høy tid og veldig viktig å løfte dette opp i diskusjon, og reaksjonene uteble ikke!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Først vil jeg poengtere at jeg ikke tenker at ferja skal nedlegges. Men jeg ser fortsatt problemer med at den legger til i indre havn, som er indrefileten i fjordfronten vår og som tar utrolig mye plass og utsikt. Noen mener ferja skaper mye verdier til handelsstanden i byen. Jeg har god kontakt med handelsstanden i Sandefjord. De går langt i å antyde at den ikke skaper verdier, og i enkelte tilfeller drar verdiskaping ut av Sandefjord. Noen ser på ferja som vår lett tilgjengelige portal ut i verden. Skal vi være helt ærlige, så har nok de fleste på ferjetur til Strømstad to billetter i lomma. Sandefjord-Strømstad og Horten-Moss og omvendt. Men som sagt er det viktigste for min del å sette lys på ferjas beliggenhet i indre havn, og få opp argumenter for og imot dette.

Jeg hadde også andre innspill til sentrum som har fått oppmerksomhet, som for eksempel parkering og Tivolitomta. Dette skaper reaksjoner og synspunkter som vi bør verdsette høyt i arbeidet med å utvikle denne utrolig koselige og mulighetsrike byen. Vi politikere har også utrolig mye å lære i denne debatten. Noe jeg setter stor pris på, og håper andre politikere gjør det samme.

Som heltidspolitiker gjennom flere år har jeg lært meg å se hva samfunnsutviklingen betyr for alle våre steder. Det er interessant og viktig å ta den på alvor og møte morgendagen med de endringer den byr på. Det betyr så mye for både bygd og by. Vi må henge med og være konstruktive, hvis ikke blir vi akterutseilt. Jeg kjenner ennå ingen som klarer å holde igjen soloppgangen.

I det siste har både Anne Strømøy og jeg kommet med slike enkeltutspill. Det er helt bevisst å komme med konkrete forslag som engasjerer folk, slik at vi kommer i gang med en konstruktiv debatt og etter hvert planer i byen. Den eneste måten å få gjort noe på, er å begynne, har jeg lært meg. Opposisjonen kommer med innspill om at vi må her tenke helhet for hele kommunen basert på kunnskap. De foreslår et mulighetsstudie med alle de direktorater og instanser Hilde Hoff Håkonsen (Ap) kommer på i farta. En kjempestor utredning som går langt utover kommuneplan og ser så byråkratisk, omfattende og kraftig ut at jeg får økt kolesterol bare ved tanken.

Det er laget flere mulighetsstudier i denne byen, og nå sist fjordfronten vår. Disse er ikke gamle og er godt grunnlag og kunnskapsmateriale for å utvikle byen vår, som er en liten del av kommuneplanen, som nå skal rulleres. I den forbindelse har undertegnede invitert alle kommunens nærmiljøutvalg til å komme med sitt lille mulighetsstudie i sitt lokalmiljø, der de blir oppfordret til å se verdier og muligheter lokalt. Jeg gleder meg til å besøke dere alle sammen og få gode innspill og lære enda mer om vår flotte kommune

Mange har gitt sin ros til mine utspill og synes de er kreative og initiativrike. Det er hyggelig.

Noen skulle nok ønske noen sterke vindkast fra sør, slik at Andebus siste ordfører blåste inn i Andebus dype skoger igjen. Det kan jeg også leve med.

Jeg gleder meg til denne debatten, som vi trenger og som er lærerik og oppbyggende. Jeg arbeider best under mottoet: det motsatte av utvikling er avvikling.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.