Der er det nemlig ikke godstemning som venter deg. Det er regn, regn, regn så langt øyet kan se. Eller så langt varselet går, frem til lørdag 1. oktober.

Altså minst en uke med paraply, våte barn og dryppende kjæledyr.

Så skal man selvsagt raskt tilføye, før regnelskerne iler til kommentarfeltet, at det faktisk finnes dem som trives med nedbør. Og yrkesgrupper som er avhengige av det.

Mulig glimt av sol søndag

Regner som ligger over oss fredag formiddag kom inn over Vestlandet torsdag og vasker over landet.

Etter at regnet har gitt seg lørdag formiddag, kan det faktisk bli opphold frem til søndag kveld.

– Lørdag er en typisk grå dag med nedbør i lufta, men det vil ikke være snakk om mye. Men noen runder med regn vil det nok bli, sier Håkon Mjelstad, vakthavende meteorolog i Meteorologisk institutt.

Søndag kan vi faktisk til og med kunne skimte sola, om vi er heldige. Men gradestokken vil stoppe på rundt 13 grader.

– Men det vil være kalde netter som det har vært de siste dagene. Det vil ikke bli spesielt vindfullt her hos oss, det vil imidlertid andre deler av landet kjenne på, forteller Mjelstad.

Regntungt neste uke

I starten av neste uke kan dog selv ikke det som virker som en veldig væroptimistisk meteorolog finne mange lyspunkter.

Det måtte i så fall vært at det kan bli litt opphold på ettermiddagen, men ut over det er mandag og tirsdag tunge regnmessig med en prognose på 11 millimeter nedbør hver seg.

De påfølgende dagene skjer det imidlertid et lite skifte som i hvert fall gjør at det ikke er fare for at også konsonantene her i Larvik blir bløte.

– Det blir skiftende fra midten av uken og utover. Det blir noen dager med regnbyger, men vi kan også være heldige med noen dager med sol, hevder Mjelstad.

Uten at journalisten selv med litt godvilje klarer å se det av værvarselet på Yr.no. Uansett ser det ut til at regnet tiltar igjen på slutten av neste uke, og inn mot neste helg.

Mjelstad har imidlertid en positiv inngang også til disse dagene.

– Det så lenge ut at det skulle bli skikkelig høstvær, men prognosene har vist mindre og mindre av de store mengdene med nedbør. Nå ser det helt greit ut, og det vil ikke bli sendt ut noe farevarsel med de prognosene, slik jeg ser det nå, avslutter meteorologen.