– Se, den biter! Barna var henrykte på fiskesommerarrangement på Goksjø

STEMNING: Gratisarrangementet for barn i regi av Sandefjord jeger- og fiskerforening trakk mange til Goksjø for å fiske fra land og båt.

STEMNING: Gratisarrangementet for barn i regi av Sandefjord jeger- og fiskerforening trakk mange til Goksjø for å fiske fra land og båt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Her om dagen fikk jeg en laks på 5,7 kilo, men i dag ble det mest småfisk i Goksjø. Det er moro når det rykker i fiskestanga.

DEL

Ivrig forteller Lars Magnus Bjørnstad (14) Sandefjords Blad at han fisker hele året, og at han fikk storfisk her om dagen:

Jeg dro inn en svær laks på over fem kilo i Lågen, og jeg brukte et kvarter på å få den inn, men her på Goksjø er det abbor, gullbust eller mort som vi stort sett får.

Selvfisket abbor

Lars Magnus og kameratene fôrer fiskene med mais, og på den korte tiden Sandefjords Blad pratet med guttene, bet den ene fisken etter den andre.

Fiskene er små, men noen abbor som gutta fikk, egner seg veldig bra på grillen. Unggutten, som har fisket siden han lærte å gå, tipser om at man kommer langt med dupp og krok på stanga for å få finfin fangst av både ørret og gjedde.

Arrangøren fristet med pølser og hamburger, men selvfisket abbor var heller ikke galt.

Saken fortsetter under bildet

FØRSTE FISKETUR: Iben (4) og Stian Virik Kvamme koste seg ved Goksjø søndag.

FØRSTE FISKETUR: Iben (4) og Stian Virik Kvamme koste seg ved Goksjø søndag. Foto:

– Det er ubetalelig

Ferie er fisketid, og det er Sandefjord Jeger og Fiskeforening som inviterte barnefamilier til gratisarrangementet på Goksjø.

Arrangementsansvarlig Thomas Vibeto var fornøyd med været og oppmøtet:

– Det er verdt slitet når man ser uttrykket til barnet som kanskje får sin første fisk. Det er ubetalelig, sier en ivrig Vibeto.

Han forteller at mange blir hektet etter disse fine naturopplevelsene.

– Sett fra et helsemessig perspektiv er det bedre å være i naturen enn å sitte inne på dataen hele tiden, poengterer Vibeto.

Saken fortsetter under bildet

GLAD I FISK: Lars Magnus Bjørnstad (14) fisker mye, og han liker å hjelpe andre som ikke er så erfarne.

GLAD I FISK: Lars Magnus Bjørnstad (14) fisker mye, og han liker å hjelpe andre som ikke er så erfarne. Foto:

Stilte med fiskeeksperter

Foreningen lånte ut alt folk trengte av fiskeutstyr, inkludert småbåter. Noen benyttet seg av de til småfiske, andre benyttet anledningen til å ta seg en liten padletur på et vakkert Goksjø. Flere hadde ikke fisket før, men foreningen stilte med fiskeeksperter som veiledet de mange som hadde tatt turen til Goksjø.

Den hyggelige dagen ble avsluttet med bålbrenning, grilling og premier til alle barna som hadde prøvd seg på å fiske.

Artikkeltags