Fjord Classics har fått midler til å fortsette – arrangeres også i år samtidig som Risør kammermusikkfest

FÅTT PENGER: Fjord Classics har fått midler til å fortsette driften av festivalen etter fjorårets underskudd. Også i år utfordrer de Risør kammermusikkfest.

FÅTT PENGER: Fjord Classics har fått midler til å fortsette driften av festivalen etter fjorårets underskudd. Også i år utfordrer de Risør kammermusikkfest. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det så lenge mørkt ut for Fjord Classic etter at Vestfoldfestspillene ble lagt ned. Nå har private aktører sørget for videre drift av festivalen.

DEL

Fjord Classics, som så lyset for første gang i fjor sommer, har fått pengestøtte til å drive videre.

– Vi har fått inn midler fra private støttespillere. Vi fikk en knallstart i fjor og er glad for å videreføre Fjord Classics, sier kunstnerisk leder Lars Anders Tomter og produksjonssjef Sean Lewis til Aftenposten, som først omtalte saken.

Vestfoldfestspillene, som arrangementet var en del av, gikk med et underskudd på tre millioner kroner i fjor. En stor del av grunnen til underskuddet var Fjord Classics, som alene gikk én million i minus.

Vestfoldfestspillene ble lagt ned og det så mørkt ut for den klassiske festivalen. De gikk ut med en bønn til politikerne om støtte på 1,6 millioner kroner, men det ble kun bevilget 300.000 kroner (+).

Med private sponsorer kan Fjord Classics likevel invitere til klassisk musikk i Sandefjord i sommer.

Samtidig som i Risør

Festivalen kommer i år til å bli arrangert fra 26.–29. juni, samtidig som Risør kammermusikkfest, som i fjor. Det er ikke fordi de har et horn i siden til sørlandsfestivalen, ifølge Aftenposten.

– Vi gjør ikke dette for å konkurrere med Risør, men dette var tidspunktet vi ble tilbudt av Vestfoldfestspillene, som vi var en del av. Da det ble lagt ned, hadde vi allerede booket musikere og kirker, sier Sean Lewis til avisen.

Fjord Classic ble til da Lars Anders Tomter ble hanket inn av Vestfoldfestspillene, etter at han måtte gå av som kunstnerisk leder i Risør i 2016.

Risør kammermusikkfest er ikke glad for valg av tidspunkt.

– Vi synes det er bra at folk jobber for å fremme klassisk musikk, men at det er unødvendig å legge festivalen samtidig med Risør kammermusikkfest. Det blir ren konkurranse om publikum, sier festivalsjef Eirik Raude for Risør kammermusikkfest til Aftenposten.

LES OGSÅ: Starter mat- og ølfestival: – Sandefjord er perfekt for et slikt arrangement

Tror billettsalget vil øke

Arrangementet besto i fjor av 21 konserter i hovedsakelig Sandefjord og Sandar kirke med artister fra inn- og utland. Det ble solgt 1.500 billetter. I desember sa Lewis til Sandefjords Blad at han mente de lå an til å selge flere til årets festival.

– Jeg tror virkelig at Fjord Classics har potensial til å bli en av Europas aller beste festivaler, sa han da.

LES OGSÅ: Vil ha folk ut på byen tidligere

Artikkeltags