Icona Pop er klare for å avslutte Fjordfesten

AVSLUTTER: Jentene i Icona Pop skal bringe Badeparken til bristepunktet når de får æren av å avslutte årets Fjordfest.

AVSLUTTER: Jentene i Icona Pop skal bringe Badeparken til bristepunktet når de får æren av å avslutte årets Fjordfest. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Icona Pop er et svensk band bestående av Caroline Hjelt og Aino Jawo. Jentene er vokst opp i Stockholm og møttes der på en musikkskole. I 2009 startet de bandet Icona Pop og i 2012 tok bandet helt av.

DEL

– Vi er veldig glade for å endelig ha fått booket Icona Pop til Fjordfesten. Den svenske elektropop-gruppen har gjort konserter verden rundt de siste årene men ikke så mye her i Skandinavia. De har et forrykende live show og har i dag over 4,6 millioner lyttere på Spotify hver måned, sier Hanne Børresen fra Fjordfesten.

Icona Pop har blitt en av de mest suksessfulle internasjonale popduoene takket være deres første singel «I Love It» ft. Charli XCX. Icona Pop har med bare denne ene hitten solgt over 8 millioner singler, noe som tilsvarer trippel platina, og sangen er streamet over 400 millioner ganger over hele verden.

Det svenske elektropop bandet er nå aktuelle med ny musikk og bandets nye singel «Girls Girls» har de skrevet sammen med sin nære venn Tove Lo. Her føler man energien som Icona Pop har blitt kjente for.

Et annet nylig samarbeid har de hatt med Chicago-duoen Louis The Child. Samarbeidet resulterte i singelen «Weekend» som ble iTunes «Dance Top 10» med over 4,5 millioner streams i USA. De spilte også på Coachella sammen, noe som sier sitt om bandets popularitet.

ENERGISK: I år serverer Fjordfesten alt fra sommersvisker til energisk elektropop med svenske Icona Pop.

ENERGISK: I år serverer Fjordfesten alt fra sommersvisker til energisk elektropop med svenske Icona Pop. Foto:

– Bandet holder nå til i USA men denne sommeren skal Icona Pop blant annet gjøre ett par konserter i Skandinavia sammen med Zara Larsson før de setter kursen mot Sandefjord. Vi er veldig stolte og glade for å kunne avslutte Fjordfesten med Icona Pop i år, forteller en glad og forventningsfull Hanne Børresen.

-Vi har vel aldri vært mer sikre på at publikum kommer til å få en forrykende avslutning på festivalen, sier hun.

Artikkeltags