Å arrangere en vellykket festival over to dager, krever hard jobbing, kunnskap og god planlegging. Har du i tillegg en solid porsjon flaks, så burde suksessen være godt sikret. Og slik gikk det for Fjordfesten 2015.

Kaller det griseflaks

Det blir messet til det kjedsommelige om hvor begredelig denne sommeren har vært, og er. Men når det gjelder helgens opplevelse i Sandefjord, er det på sin plass å sveipe innom temaet nok en gang.

For som vi vet, var dagene forut for Fjordfesten av det svært våte og hustrige slaget. Men så kom fredagen, og med den sola. Den fortsatte å skinne over Badeparken hele lørdagen. Nesten som om det skulle ha vært en utenomjordisk finger med i spillet, var det som om naturens vrede lå på vent til headliner Turboneger avsluttet Fjordfesten med raspende rock, flammer, bomber og granater.

For Happy Tom, Euroboy og de andre rockerne hadde knapt steget ned av scenen, før det braket løs med naturens eget lysshow.

– Griseflaks, konstaterer produksjonsansvarlig for Fjordfesten de siste to åra, Stefan Dombek.

Kom fra hele verden

Og den griseflaksen var det mange som utnyttet. Og ikke bare sandefjordinger. Særlig var det mange som hadde tatt turen til Sandefjord for å få med seg «liksompopstjernene» Ylvis.

Duoen som trolig vekker større oppsikt i utlandet enn i hjemlandet. Det mysset av unger som hadde tusjet Ylvis i panna, og Sandefjords Blad registrerte at folk kom fra alle verdenshjørner for å se duoen og deres kanonlag av et band.

Blant flere møtte Sandefjords Blad denne blide gjengen: Robin Harry (Canada, 33), Laura Evans (Wales, 29), Anna Maija Ihander (Finland, 35) og Kimmu Hale (Oregon, USA, 36).

– Vi ble alle kjent gjennom en fanside og er her i utgangspunktet på grunn av Ylvis. Musikken deres er smart komedie med intelligente tekster og humor. En stor del av opplevelsen her er å møte andre fans og så elsker vi naturen, sier amerikaneren Hale.

10,000 publikummere

Men de ferske vennene fikk med seg veldig mye mer. For fredagskvelden med F & M Project, Daniel Kvammen, Violet Road, Kurt Nilsen og Tomas Ledin ble en skikkelig kosekveld for et ganske voksent publikum med høy allsangfaktor og mer enn 4.000 publikummere innenfor portene.

Den fungerte som en slags oppvarming til maratondagen lørdag med åtte artister på scenen, Fjordtivoli og BMX-show.

De tre lokale artistene 2 Boys, Celio og Michell November leverte alle som de skulle og det gjorde sannelig rapperen Kaveh også.

Ylvis skuffet neppe noen og det gjorde heller ikke amerikanske Lissie før Broiler nærmest satte fyr på scenen og gjorde den akkurat passe varm til at Turboneger kunne sette et verdig punktum i fuzzdur for Fjordfesten foran 6.000 mennesker.

Så kom regnet.

HER SER DU HAUGEVIS AV BILDER: