Én av de fire, store norske til Fjordfesten

FESTEN FORTSETTER: Lars Lundeval, Lars Lillo-Stenberg, Lars Beckstrøm og Øystein Paasche i deLillos gjester Sandefjord og Badeparken under Fjordfesten 2020. PRESSEFOTO

FESTEN FORTSETTER: Lars Lundeval, Lars Lillo-Stenberg, Lars Beckstrøm og Øystein Paasche i deLillos gjester Sandefjord og Badeparken under Fjordfesten 2020. PRESSEFOTO

Artikkelen er over 1 år gammel

Vi snakker ikke om Bjørnson, Ibsen, Kielland eller Lie, men én av de fire største norske rockebandene.

DEL

– Lørdag 1. august er deLillos klare for Fjordfesten, og bandet lover fult trøkk fra scenekanten. Her er det bare å stålsette seg for en time med gamle og nye hits fra et av Norges beste band, sier Hanne Børresen Johansen i Fjordfesten.

Bandet som består av tre Lars-er og én Øystein ble dannet i 1984. Gruppen blir regnet som én av de mest markante i norsk musikkliv fra 1980-tallet og fram til i dag. Sammen med Raga Rockers, DumDum Boys og Jokke & Valentinerne blir deLillos referert til som en av de fire store norske rockegruppene.

Bandet har vunnet Spellemannprisen to ganger. I 1992 fikk de prisen for «Neste sommer» i klassen rock, og i 1995 for «Sent og tidlig» i klassen gruppe.

Siden sommeren 2016 har bandet utgitt albumene «Peiling på seiling», «La oss bli fri for all nostalgi» og «Sveve over byen med Kringkastingsorkesteret». I januar 2020 gir bandet ut albumet «Dum som et menneske».

«Festen er ikke over, det er kake igjen», så her er det bare å sette i gang hukommelsen. Bandet har et imponerende utvalg av hit-låter på repertoaret.

Disse artistene er allerede booket til Fjordfesten 2020: Bo Kaspers Orkester, Ina Wroldsen, Dagny, BigBang og Gabrielle.

LES MER OM ARTISTENE, SOM ER SLUPPET TIDLIGERE:

Fjordfesten har booket diva og rebell

Stort smell i Badeparken

Ga «jernet» foran tusenvis i 2018 – til sommeren kommer hun tilbake

Slipper navnet på stor lokal artist

Første artist til Fjordfesten er klar


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken