Flytting av biblioteket til sentrum bør ikke utsettes i påvente av at prosjektet på Tivolitomta skal bli realisert en gang i framtida

Av

Sandefjord er en by mange muligheter. Byen er attraktiv og tiltrekker seg stadig flere innbyggere som trenger et sted å bo. Urbaniseringstrenden viser at et attraktivt bysentrum er viktig når unge mennesker skal velge hvor de vil bo og leve sine liv.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Et attraktivt sentrum er avhengig av gode boliger, varierte arbeidsplasser, kulturaktiviteter og butikker for en trygg og hyggelig handel.

Mange arbeider sammen for å få det til. Byens utvikling er et resultat av samarbeidet mellom kommunen, utbyggere, gårdeiere, kulturaktører og næringsliv.

Tilbud sentralt ved Torvet

I mange byer ser vi at et sentralt plassert biblioteket er en viktig kulturarena. I Sandefjord har vi nå muligheten til å få dette til. Ansporet av at en gårdeier tilbyr å bygge et bibliotek sentralt ved Torvet har en prosess blitt satt i gang for å se om dette er mulig.

Formannskapet vedtok derfor 30. november at det fremlegges egen sak om framtidig bibliotekets innhold og eventuell samlokalisering med kulturskolen innen 1. mai 2021. Vedtaket i saken danner grunnlag for konkurranse om nytt bibliotek i sentrum.

Signal fra ordføreren

En anbudskonkurranse er både nødvendig og ønskelig for å sikre at det beste alternativet tilgjengelig for Sandefjord blir valgt.

Samtidig har Gokstad Akademiet presentert spennende planer om et nytt skole- og studentleilighetsbygg på Tivolitomta. Ordføreren stiller i den anledning spørsmålet om biblioteket burde legges til Tivolitomta.

Vi bør ikke vente på Tivolitomta

Sandefjord Gårdeierforening og Sandefjord Byen Vår er av den klare oppfatning at prosessen med å flytte biblioteket til sentrum ikke bør utsettes i påvente av at prosjektet på Tivolitomta skal bli realisert en gang i framtiden.

Et bibliotek vil være attraktivt for ethvert prosjekt, men vi må ikke la fremtidige prosjekter forpurre den muligheten vi nå har til å få bibliotek og kulturskole sentralt i byen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.