Gå til sidens hovedinnhold

Følger du med i timen Bjørn Orerød?

Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg leste Bjørn Orerød (Ap) sitt innspill den 4. juli på sb.no og har faktisk bestemt meg for å stille ham noen spørsmål som jeg synes byens innbyggere bør få med seg. Om det er med viten og vilje han feilinformerer, vet jeg ikke. Men Bjørn Orerød er medlem av nærings- og eiendomsutvalget for Arbeiderpartiet i Sandefjord kommune og har vært med på å utarbeide Strategisk næringsplan. Denne er en del av kommuneplanen. Målet mitt her er ikke å være ufin, men jeg synes rett skal være rett.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I kommunestyret den 18. september 2018 så vedtar kommunestyret Strategisk næringsplan, og i den står følgende: «Sandefjord by skal være motoren i Sandefjords næringssatsing. Det skal utarbeides en byutviklingsplan, som blant annet skal gi en helhetlig tenkning på hvordan man skal sikre god infrastruktur på vei og sykkelstier, og som sørger for en optimal kollektivtransport mellom næringsområder og sentrum. Byutviklingsplan skal legge til rette for næringsetablering og boliger, med tilhørende tjenesteyting. Det skal tydelig framgå hvor man ønsker fortetting av byen, og det skal legges særlig til rette for at unge mennesker i alderen 20–40 år ønsker og har mulighet til å bosette seg i byen.» Dette er klippet rett ut av planen.

I Bjørn Orerød sitt innspill den 4. juli så skriver han følgende: «Sandefjord har tidenes mulighet til å lage en god byutviklingsplan. Vi får nå en ny jernbanestasjon og har fortsatt ikke bygd ned havneområdet. Vi mener det må lages et forslag til helhetlig byutviklingsplan som kan legges ut til innbyggere og næringsliv for diskusjon, og deretter vedtas.»

Så avslutter han med følgende: «Det vi mangler, er politisk ledelse og en byutviklingsplan. Sandefjord Arbeiderparti har foreslått dette i to år nå, men ikke fått flertall i kommunestyret. Den 9. september har du muligheten til å påvirke dette.»

Hvordan kan du skrive at Arbeiderpartiet har foreslått dette i to år og ikke fått flertall?

Var du ikke en del av arbeidet med Strategisk næringsplan, og var du ikke i kommunestyrets møte? Jeg mener vi hadde en debatt om saken, så enten har du ikke fått med deg vedtaket, eller så feilinformerer du med full viten. Men uansett er dette noe vi ønsker i politisk ledelse?

Så kjære velger, den 9. september er det ditt valg.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.