– Å få tiden til å strekke til er helt klart den største utfordringen min i hverdagen. Det vante med å få plass til jobb, familie, fritidsaktiviteter, kjøpe bursdagsgaver og vinterklær til barna. Alt det som de aller fleste kjenner seg igjen i, sier Totsås til Kvinneguiden.no.

Bærekraftig

Totsås er gründeren bak høstens lansering av bæreselen Concerti Carrier.

Les også: Slik bærer du babyen din

Les også: Babyens selvfølelse teller

Les også: Hjemmelaget barnemat

– En god bæresele er først og fremst et utrolig praktisk hjelpemiddel. Man har hendene fri til å gjøre andre ting samtidig som man dekker barnets behov for nærhet både inne og ute. En bæresele er liten og lett å ha med i veska og således suveren for toåringen som ikke vil sitte i vogn, men som blir sliten på de mest uventede plasser, sier Totsås.

Med bæresele får man muligheten til å ha et aktivt familieliv og reise på ferier uten barnevogn.

– Å bære skaper også nærhet og relasjoner mellom foreldre og barn. Barnet føler seg trygt tett inntil deg. Det er også forsket på at barn som blir båret gråter mindre. Å bære barnet stimulerer også barnet fysisk, mentalt og sosialt, mener gründeren.

Oversiktlig

Som trebarnsmor vet Heidi Totsås hva det vil si ås jonglere mellom familieliv og yrkesliv.

– Planlegging og det å ligge i forkant er gull verdt. Vet man at man trenger barnevakt neste torsdag, kan det være greit å avtale dette med en gang. Da frigjør man tanken fra dette i stedet for å bruke unødvendig energi helt til kvelden før. Vi prøver å koordinere kalenderne våre. I løpet av helga setter vi oss gjerne ned og får en ordentlig oversikt over uka som kommer, forteller hun.

Totsås har følgende tips til småbarnsmødre:

Har man notert seg fremtidige bursdagsgaver og ærender, kan man gjøre unna dette med det samme.

Slipp til mannen! Du trenger ikke å legge frem klær og lage middagen ferdig dagen før selv om du blir borte en dag eller to.

Besteforeldre er også en kjempestor ressurs.

Bli bevisst tidstyvene dine. Det er utrolig hvor mye man får gjort hvis man slår av TV eller legger vekk PC-en.

Å reise bort og ha helt fri noen helger er verdifullt.

Les hele denne saken på Kvinneguiden.no