Gå til sidens hovedinnhold

Fjeset som selger sjampo

Artikkelen er over 10 år gammel

Langrennsstjernen Therese Johaug (23) liker aller best å være naturlig.

Hele landet jublet da 23-åringen fra Dalsbygda gikk inn til tremilsgull i Holmenkollen i vinter. Det gjorde også sjampodistributøren Bonaventura. Allerede et halvt år i forveien hadde de sikret seg gulljenta som talsperson for et av sine merker. Det skulle vise seg å bli en knallinvestering.

Del på Facebook

Naturlig valg

– Etter at Therese tok gull, ekspoloderte det. I løpet av januar og feburar i 2010 hadde vi økt salget med 160 prosent, forteller produktsjef Karina Solheim for Gliss.

At Johaugs VM-deltakelse ble kronet med gull i Oslo var selvsagt ikke forventet. Men ett er i hvert fall sikkert: Det var ingen tilfeldighet at det var nettopp henne som skulle promotere sjampomerket Gliss.

– Therese innehar akkurat de egenskapene vi ser etter i en talsperson. Hun er sprudlende, jordnær og en man blir glad av å se. Helt perfekt for oss, sier Solheim.

Typisk nabojente

Reklamejenta Therese selger sjampo. Derom hersker det ingen tvil. Riktignok har hun vakkert hår og ble Norges nye yndling under Kollen-VM i vinter. Men er dette grunnen alene?

Hva får oss til å løpe av sted for å kjøpe en sjampo bare fordi en langrennsløper forteller oss at vi skal gjøre det?

– Jeg tror det handler like mye om den personen Johaug er. Hun er den typiske nabojenta, jordnær og naturlig, akkurat som vi her i Norden liker det, sier Solheim.

Helt naturlig

Men selv om Johaug er ansiktet utad for et kjent sjampomerke, er hun ikke videre opptatt av hår og sminke selv. Hun er i grunnen mest interessert i å få gå på ski.

– Jeg er jo ikke den som kan mest om skjønnhet og makeup. Jeg liker aller best å være naturlig, jeg, sier Johaug til Kvinneguiden.no.

Men med mye svetting og mange minusgrader i skiløypa, prøver gulljenta allikevel å ta vare på håret sitt.

Enkelt og greit

– Håret kan fort bli slitt fordi jeg er så mye ute og trener. Derfor er det viktig for meg å ta vare på det og gi det god pleie, forteller 23-åringen, som for anledningen har nystylet og vakkert hår. Det legger hun ikke like mye vekt på før trening og renn.

– Ikke prøv å være noen andre enn den du er. Vær deg selv, det er da du er på ditt vakreste, sier hun.

Les hele denne saken på Kvinneguiden.no

Les også: Dette gir beste sminke

Les også: Smink deg før du legger deg

Les også: Nå skal det være naturlig