Kundepågangen til frisørsalongene er stor i julestria, og det er ikke underlig med tanke på at det føles godt å se opplagt og pen ut til jule- og nyttårsbegivenhetene.

Lærling og elev

En real hårfiks koster som regel en god slump med penger, men mange er ikke klar over at man kan spare mye på å få ordnet håret enten hos frisørlærlinger eller hos elever på frisørskoler.

Les også: Lær deg partyfrisyrene

Les også: Superproduktene for ditt hår

Les også: Hot på julebordet

- Vi har mange kunder, men fremdeles er det mange som blir overrasket over at et slikt tilbud finnes. La en lærling eller elev teste ut en luksuskur med føn og styling til julefesten  Det er nesten gratis, sier Kvinneguidens hårekspert Sølvi Bjørnevoll.

Hun har, som hovedlærer ved Norsk frisør- og hudpleieskole, daglige kundebesøk. Dette er et tilbud som man kan benytte seg av i de fleste byer i Norge der det finnes en frisørskole.

Dette får du

Som kunde kan man få stort sett det man ønsker av hårfiks hos frisørelevene - det være seg klipp, farge, fiksing av bryn, striper, både med hette og folie, oppsett, makeup eller kur.

- Går du for å få behandling ved en frisørskole, må du også huske på at de er elever. De er helt ferske og har kanskje ikke gjort foliestriper mer enn én til to ganger før. Å legge tette, fine striper er ingen lett sak. Her trengs det øvelse og tid. Elevene kan av og til være litt usikre og redde for at kundene ikke skal bli fornøyde, men derfor bruker de også litt ekstra tid, sier frisøren.

Ønsker du en hårfiks hos frisørelev, bør du beregne halvannen til to timer på en klipp. Elever med én sesongs skoleerfaring bruker rundt en time på en klipp.

- Foliestriper tar lengst tid, alt etter hvor mange farger og hvor tette de skal være. Men lærerne skal sjekke gjennom hver behandling og godkjenne både under farging og etter, forsikrer Bjørnevoll.

Så mye sparer du

Vil du gjøre et realt kupp, bør du skyndte deg. Og skulle du ikke finne en frisørskole, kan du bestille time hos en lærling på en frisørsalong og få opp til halv pris på hårfiksen.

- På skolen hos oss koster det 129 kroner for å klippe seg. Pris i salong er fra 640 kroner. Det tar lenger tid hos en frisørelev, men de er utrolig dyktige. Farge koster fra 249 kroner på skolen - i salong ligger prisen fra 650 kroner og oppover, sier hun.

Les hele denne saken på Kvinneguiden.no