Er man avhengig av å ha favorittproduktene i badeskapet, blir det fort dyrt. Mens det tidligere ble hamstret i taxfree-butikker på utenlandsreiser, er det blitt like vanlig å handle dagkremen på nett som i parfymeriet.

Les også: Mørk og mystisk makeup-trend

Handler du kosmetikk og hudpleie på taxfree, sparer du cirka 25 prosent av prisen. Desuten fås frisørprodukter ofte billigere hos utenlandske frisører. Har du ikke planer om en utenlandstur i nærmeste fremtid, kan du bruke nettet. Ofte er det mer å spare der enn du gjør på taxfree.

Parfyme

Er parfymeflasken tom, er taxfree-butikken et opplagt valg for mange. Her kan du drømme deg bort i hyllemeter på hyllemeter, ved siden av å lukte deg frem til en ny favoritt, som koster tre fjerdedeler av det du betaler i parfymeriet hjemme.

Kvinneguiden

Skal du ikke til utlandet, kan du surfe på nettet. Ulempen med parfymer er at de ofte koster over 200 kroner. Du må derfor belage deg på å betale moms på 25 prosent og fortollingsgebyr i tillegg til kjøpsprisen - hvis du bestiller fra utlandet.

Tips til nettsteder: strawberrynet.com, luckyscent.com, feelunique.com, lookfantastic.

Makeup og hudpleie

I parfymeriet og på taxfree har du fordelen av å prøve, lukte og smøre produktene på huden. Ergo: Du kan dermed være ganske trygg på at du finner noe som passer din hudtype og hudfarge.

På nettet er det mer risikabelt å kjøpe produkter du ikke har testet før, og det kan også være problematisk å få byttet produktet dersom det har feil eller mangler. Til gjengjeld kan du fråtse i et enormt utvalg og lave priser. Er du sikker på hva du skal ha, kan du også spare penger.

Kvinneguiden

Enda billigere blir det om du handler på e-Bay. Du får tak i det aller meste på verdens største auksjon, men vær oppmerksom på at det også florerer av gamle, utgåtte eller til og med brukte produkter. Mange selger prøvestørrelser som kan forveksles med produkter i full størrelse.

Tips til nettsteder:   Strawberrynet.com  , feelunique.com, lookfantastic, shopping4net (priser inkludert norsk moms)

Hårprodukter

De fleste frisørmerkevarer fås ikke på taxfree, men det betyr ikke at du ikke kan spare penger når du skal ut å reise - mange merker er vesentlig billigere å kjøpe i utlandet.

Og hvis du først er inne i en frisørsalong når du er på ferie, bør du undersøke hva klipp og farge koster. Ofte er det snakk om en brøkdel av prisen hjemme! Vil du handle på nett, finnes det imidlertid flust av nettbutikker som kan tilby gode priser.

Kvinneguiden

Tips til nettsteder: hqhair.com, blush.no, blivakker.no, beautybay.

Viktig å huske på

Varer som er bestilt fra utlandet, og som har en verdi over 200 kroner, tillegges moms og fortollingsgebyr. Momsen er på 25 prosent, og fortollingsgebyret er på rundt 100 kroner. Tommelfingerregelen er derfor at et produkt over 200 kroner skal være vesentlig billigere på nett hvis det skal lønne seg.

Det finnes imidlertid unntak. Veletablerte nettbutikker som strawberrynet.com og feelunique.com begge opplyser på sine nettsider at de tilbyr å betale tilbake momsen hvis du sender inn en kopi av utleggene dine.

Les hele denne saken på Kvinneguiden.no

Les også: Nå er det lov til å skinne!

Les også: De hotteste frisyrene nå

Les også: Fiolette favoritter