Det er lett å la treningen ligge i ferien. Derfor kan det føles tungt å begynne igjen. For mange er det et ork, men personlig trener og livsstilscoach Line Marion Nielsen Kjøniksen hjelper deg i gang.

Del på Facebook

– Etter ferien føler man seg slapp og motløs, og formen er betydelig dårligere enn før sommeren. Det er da man må være smart og begynne forsiktig, sier Kvinneguidens treningsekspert.

Myk overgang

Nielsen Kjøniksen mener det kan være fornuftig å få med seg noen på trening eller å ta en instruktørtime. Det kan gjøre opptreningen lettere.

– Unngå å ta i alt du har de første gangene. La kroppen få en myk overgang. Og start med et realistisk antall økter i uken – ikke alt på en gang! Har man holdt treningen ved like gjennom sommeren, kan du fortsette som før og øke treningsmengden gradvis. Sett deg noen nye mål for høsten. Da vil det bli enda morsommere å gjennomføre treningen, sier hun.

Når mørket faller på og høstværet ikke innbyr til å trene ute, har man uendelig mange muligheter til å trene innendørs! Treningseksperten mener det er flere faktorer som avgjør om man klarer å opprettholde treningen gjennom høsten.

Slik gjør du det

Treningseksperten setter opp følgende punkter:

  • Målsetting med treningen
  • Ha faste avtalte treningstimer eller tider
  • Ha et realistisk antall treningsøkter per uke
  • Start pent og øk forsiktig dersom du er utrent
  • Finn treningsformer du synes er gøy – da går treningen nesten av seg selv

– For mange kan det også lønne seg å trene rett i forkant eller etterkant av arbeid. På den måten unngår man å bli sittende i sofaen etter jobb og middag, sier hun.

Motiverende trening

Hvilke treningsformer man liker er veldig individuelt, men Nielsen Kjøniksen anbefaler å ha et åpent sinn og prøve ut forskjellige varianter.

– Det går nok i hovedsak et klart skille mellom å like å trene i gruppe eller individuelt. Er man utrent, kan det lønne seg å begynne med gruppetrening fordi man har en instruktør som motiverer, og treningen foregår i fellesskap. Da kan det være verre å sluntre unna, sier hun.

Med sin instruktørbakgrunn vet hun at disse timene avhenger av kompetanse.

– Har man ikke en våken instruktør som ser når du gjør feil eller ikke tar i, kan gruppetrening fort gi dårlige resultater, Da kan det kanskje være bedre og morsommere å investere noen ekstra kroner på timer med en personlig trener. Da får du en innføring i nye øvelser, metoder og rett teknikk.

Les hele denne saken på Kvinneguiden.no

Les også følgende saker:

Slik går du bort fire kilo

Dette er effektiv magetrening

Unngå de ekstra kiloene