Så enkelt lager du sunne pannekaker

Spinat er både sunt og godt - og passer bra til pannekaker.

Spinat er både sunt og godt - og passer bra til pannekaker.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det er mange som rynker litt på nesen når man snakker om å "sunnifisere” matretter som i utgangspunktet er ganske usunne.

DEL

Sukker, smør og hvetemel er de tre ingrediensene som blir aller mest brukt til baking. Vi vet alle at det ikke er sunt med for mye usunt fett, gluten og sukker i hverdagen om man ønsker et stabilt blodsukker og energi, men samtidig så vil vi heller ikke spare på kosen.

Pannekaker


Pannekaker er blant annet en stor favoritt hos både barn og voksne, og selv om det ikke er av verstingene, er det utrolig lett å lage de velkjente amerikanske pannekakene sunnere, og etter min mening bedre. Jeg har laget disse pannekakene til min familie x antall ganger og det er ikke en eneste pannekake igjen når vi er ferdige. Og det beste av alt, de inneholder verken smør, sukker eller hvetemel, men i stedet grove karbohydrater og proteiner.

Til 4 personer trenger du:

  • 2 bananer
  • 100 g havregryn
  • 100 g speltmel (andre tørrvarer kan brukes)
  • 2 egg og 2 eggehvitter
  • 1 ts kanel
  • 1 ts bakepulver
  • ca. 2 dl melk


•    Bland alt sammen i en blender eller en annen type kjøkkenmaskin. Det er også mulig å mose bananen med en gaffel og deretter tilsette resten av ingrediensene.

•    La røren stå og svelle i 5-10 minutter.

•    Stek i en panne med litt smør på middels varme i ca. 1 minutt på hver side.

•    Server med ønsket topping, for eksempel skyr, sukkerfritt syltetøy eller brunost om du virkelig vil sette prikken over i-en.

Spinatpannekaker

Tips: tilsett spinat og de får en fin, grønn farge og du får i deg litt ekstra grønnsaker. Spinat setter ingen smak på pannekakene og kan være en enkel måte å få barna til å spise litt ekstra grønnsaker uten at de engang merker det.

Pannekaker med søtpotet

Tips 2: bytt ut bananen med søtpotet. Kok den til den er mør og mos før du tilsetter den i røren. Det gir en utrolig god og søt smak, og de blir ekstra myke inni.

Cecilie Lykke

Cecilie Lykke er 20 år gammel, opprinnelig fra Sandefjord, men er nå bosatt i København - og har en av Norges mest populære treningsblogger. Til daglig spiller hun håndball og har blant annet spilt for Flint Tønsberg. Hun har drevet aktivt med styrketrening i fire år og har mye erfaring innenfor kosthold og trening.  Hun starter på bachelor i sunnhet og ernæring i august, og skal videre på master i klinisk ernæring.

Andre blogginnlegg fra Cecilie Lykke:

Artikkeltags