Gå til sidens hovedinnhold

Forandre for forandringens skyld?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sandefjord kommune har to golfklubber, Vestfold golfklubb og Sandefjord golfklubb, til sammen har kubbene ca. 2200 medlemmer i alderen 3- 92 år. Klubbene har folkehelseperspektiv.

Sandefjord golfklubb har et foreningseid anlegg. Klubben har brukt 10 år på å utvikle et skogområde til et anlegg med golfbane, turveier, sittebenker, toalett anlegg, plass med bålpanne til vintergrilling og muligheter for å kjøre opp skiløyper vinterstid. Dette anlegget koster mye penger å vedlikeholde og utvikle. Sandefjord kommune har gitt oss mulighet til å søke særskilt støtte for medlemmer opp til 25 år, og til drift og aktivitet. Nå oppfatter vi i golfklubben at Ap, SV, Rødt, MGD og deler av SP endre den muligheten til å få støtte.

Venstre vil favorisere barn og ung ved å gi hele potten som et medlemstilskudd til foreninger som har flest barn og unge. Det er vel og bra. Sandefjord golf har et betydelig antall medlemmer under 25 år som betaler en lav medlemsavgift og spiller gratis på andre baner. Vi forstår det slik at den nye foreslåtte ordningen vil medfør at foreninger med høye kostnader til aktivitet/anlegg vil få dårligere uttelling når det gjelder kommunal støtte. Dersom målet er å ha fokus på barn og unge i foreningene, vil det ofte være et krav at foreningene har et anlegg, en hall, en bane hvor de kan utøve sin aktivitet. Ikke alle kan trene og utøve sporten i en kommunal gymsal.

Tilskudd som gis fra det offentlig skal ha fokus på barn og unge, det er viktig. Det har alltid vært slik at der hvor medlemsmassen er voksne/ barn/unge betaler voksne mer enn unge for å utøve sin aktivitet. Men like viktig som barn og unge er folkehelseperspektivet. Golf er et eksempel på å holde kroppen og hodet i gang, barn, unge og voksne kan utføre sporten sammen. Godt sosialt samhold, golfere har stor respekt for hverandre og er stolte av sporten sin. Dette er bra for helsen. De som mener at en golfklubb er en arena for rike, snobbete voksne som driver en sport med dyrt utstyr, kan antakelig ikke nok om denne sporten, men dyrker mytene.

Anlegget vårt er åpent for alle og folk i Sandefjord vet å bruke området flittig til turgåing, hesteridning, jogging og tur med hunden. Alle er hjertelig velkommen til dette flotte anlegget i Marum. Nå ser det altså ut til at vi mister mye av den den kommunale drifts- og aktivtetstøtten, fordi noen politikere vil endre en ordning som ingen har klaget på og som Sandefjord Idrettsråd anbefaler å beholde. Vi i Sandefjord golfklubb ønsker ikke en slik endring velkommen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.