Gå til sidens hovedinnhold

Finn din stil med Jenny Skavlan

Artikkelen er over 9 år gammel

Kjendisskuespilleren deler av sin erfaring. Få tipsene her.

–Jeg er ikke nødvendigvis så opptatt av det hotteste eller de siste trendene. Jeg prøver å holde meg til min stil og føler at jeg har funnet den nå, sier moteglade Jenny Skavlan til Kvinneguiden.no.

Tro mot stilen

Selv kule og gjennomførte jenter som Jenny har altså gjort sine motesynder. Men hvordan finner du egentlig fram til stilen som er helt deg?

Les også: Slank til festen

Les også: Inspirert av gammelt nytt

Les også: Sesongens hotteste tilbehør

– Det handler om å prøve og feile. Jeg tror man finner mer og mer sin stil jo tryggere man blir på seg selv. Det er veldig mye som er trendy som jeg synes er kjempekult og som jeg liker å se bilder av. Men det er ikke meg. Jeg prøver å være flink til å velge bort det som ikke passer meg og heller være tro mot min stil.

Jenny har blitt kjent for sin gjennomførte og særegne stil, og med hennes nye kolleksjon for Bik Bok er det tydelig at hun har funnet hva som kjennetegner henne. Sexy snitt, korte skjørt og vintage-mønstre preger plaggene. Men hun har ikke alltid vært like stilsikker.

– Da jeg studerte i København, var det veldig kult med capser og store plagg med grafiske mønstre. Jeg hoppet også på den stilen. Men jeg følte meg aldri helt hjemme. Nå føler jeg at jeg har funnet min stil, forteller hun.

Gamle vintageklær

Et lite budsjett behøver ikke nødvendigvis å sette en stopper for kule og nye antrekk. Selv prøver Jenny alltid å være kreativ for å få mest mulig ut av gamle plagg.

– Jeg liker å sy om gamle vintageklær. Om passformen ikke er fin, spiller ikke det noen rolle. Jeg ser etter gode materialer som ull, silke og skinn for så å sy om plaggene hjemme. En kjole kan bli til et skjørt og et skjørt kan bli til en bluse. Det handler om å se mulighetene og potensialet i gamle plagg, mener hun.

Denne måten å tenke på kommer også tydelig fram i hennes siste kolleksjon.

– Toppene i kolleksjonen har enkle og rene snitt. Da kan de enkelt pyntes med en krage eller et smykke. Jeg velger alltid klassiske snitt slik at et plagg kan brukes som et lerret. Så bruker jeg heller accessories til å sprite opp antrekket med, forklarer hun.

Vær deg selv

Med julebordsesongen rett rundt hjørnet har du sikkert allerede begynt å tenke på hva du skal ha på deg. Jenny skal selv velge seg noe fra sin nye kolleksjon til julebordet i år.

– Man må være seg selv uansett. Ikke overpynt deg eller prøv å være en annen enn den du er. Da kommer du til å føle deg ukomfortabel hele kvelden. Vær tro mot din egen stil, oppfordrer designeren.

Med slengbukser, grove, høye hæler og store statementsmykker er det mye 1970-tall over Jennys lekre kolleksjon.

– Jeg har prøvd å ta dere med inn i mitt 70-tallsunivers, med en liten feeling av rockabilly, forteller hun.

Les hele saken og se bildeserien på Kvinneguiden.no