Gå til sidens hovedinnhold

5 gode matvarer før trening

Artikkelen er over 7 år gammel

Å innta næring både før og etter trening er ekstremt viktig for å opprettholde kroppens metabolisme og øke din ytelse på trening. Maten vi inntar er essensielt for at kroppen skal takle tung treningsmengde, og da spesielt hva vi inntar før trening kan ha stor innvirkning på hvor mye energi vi har som har forbrukes. Disse matvarene kan være med på å bedre din trening og øke effekten av den.

Egg

Egg


Egg er en supergod kilde til protein, som er med på å bygge muskler og gi god energi. Proteinene ligger i eggehvitten, men spis for all del også plommen. Eggeplommen inneholder sunne fettkilder, jern og lecithin, som er veldig bra for hjernen.

bær

Avokado

Avokado er egentlig en frukt, og har en haug av sunne egenskaper. Den inneholder blant annet enumettede fettsyrer som er med på å holder kroppens kolesterolnivå lavt, samt omega-6 som holder blodsukkeret i balanse. Dette er også en veldig god kilde til vitamin B-,E- og K.


Frukt og grønt

Banan

Banan er en av de mest spiste fruktene vi har, og er ekstremt populær som snack eller mellommåltid blant store og små. Det er en frukt som inneholder en god del karbohydrater og den er derfor perfekt som mat i forbindelse med trening. Denne frukten inneholder også mye B-vitamin som er godt for hud, hår og negler, og et høyt innhold av kalium som kan hjelpe mot muskelkramper.

Gulrøtter

Gulrøtter er en god og søt grønnsak, som har et høyt innhold av fiber. Den inneholder antioksidanter, kokte gulrøtter inneholder faktisk tre ganger så mye som de rå! Dette er også en god kilde til betakaroten og kalium, og karbohydratene er med på å gi god energi under trening.


Bær

Bær som blåbær, bjørnebær og bringebær er rike på antioksidanter og inneholder store mengder vitaminer og jern. De er også med på å forbedre kretsløpet i kroppen og kan bidra til at næringsstoffer transporterer fortere rundt i kroppen. Fargen har også noe å si, jo mørkere farge de har, jo sunnere er de. Blåbær og bringebær inneholder også veldig lite kalorier, ca. 50 kcal per. 100 gram, og kan derfor spises i store mengder med god samvittighet.

Det er også viktig å innta mat, da spesielt karbohydrater, 15-60 minutter etter trening, for å få fylle på kroppens energilager og hjelpe den til å restituere så fort som mulig innen neste trening. Gode kilder er frukter som banan, pære.

Cecilie Lykke

Cecilie Lykke er 20 år gammel, opprinnelig fra Sandefjord, men er nå bosatt i København - og har en av Norges mest populære treningsblogger. Til daglig spiller hun håndball og har blant annet spilt for Flint Tønsberg. Hun har drevet aktivt med styrketrening i fire år og har mye erfaring innenfor kosthold og trening.  Hun starter på bachelor i sunnhet og ernæring i august, og skal videre på master i klinisk ernæring.

ANDRE BLOGGINNLEGG:
 

Kommentarer til denne saken