Inviterer til gratis julaften for ensomme som ønsker å feire sammen med mange andre

ØNSKER VELKOMMEN: Roy Bjelke og hans medarrangører i «Foreningen Julaften i Sandefjord» ønsker  ensomme velkomne til tradisjonell, norsk julaften.

ØNSKER VELKOMMEN: Roy Bjelke og hans medarrangører i «Foreningen Julaften i Sandefjord» ønsker ensomme velkomne til tradisjonell, norsk julaften. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

For tredje år på rad ønsker «Foreningen Julaften i Sandefjord» å komme i kontakt med personer som ikke har andre å være sammen med på julaften.

DEL

– Tilbudet gjelder ensomme som ønsker å feire julaften sammen med mange andre. Vi ber 150 julegjester til Color Viking mellom klokka 16.00 og 21.00. Her byr vi på middag og en gave til alle barna. Og alt er gratis, forteller Roy Bjelke, som er medlem i «Foreningen Julaften i Sandefjord».

Det var ansatte i Color Line som tok initiativet til den utradisjonelle julefeiringen. De fikk raskt med seg venner og kjente og andre som ville være med på arrangementet. Også flere organisasjoner ba om å få være med, som Røde Kors. Arbeidsgiveren Color Line stiller sin største Sandefjord-ferje til disposisjon på julaften.

LES OGSÅ: Nå kommer politiet til Sandefjord for å roe bekymringene dine (+)

Maksgrense på 150 deltagere

– Det var utrolig moro og givende å få være til stede som frivillig på julaften i 2016 og i 2017. Du ser hvor glade mange blir for å treffe andre på julaften. Julaften er jo en festkveld. Vi gleder oss allerede til 2018-feiringen, sier Bjelke.

Rundt 20 frivillige stiller opp for å glede 150 personer.

De to foregående årene har det vært fullt, og maksgrensen er på 150 personer. Alder spiller ingen rolle. De yngste har ikke vært året, og eldstemann rundt 90. I fjor fant arrangørene ut at en person fylte 60 år på selveste julaften – og da ble det gjort stas på vedkommende.

Førstemann til mølla får være med

– Vi skulle gjerne hatt med flere, men det er det dessverre ikke anledning til. Vi har allerede startet påmeldingen til årets julaften, og det er slik at førstemann til mølla får være med, sier Bjelke.

Man kan melde seg på via telefon 913 29 899 (Else-Gro Andersen i Røde Kors), eller via e-post: omsorg@sandefjordrk.no.

Påmeldingsfrist er satt til 5. desember. Arrangørene må ha nok tid til å ordne alt det praktiske før julaften, og skaffe ordentlige gaver til barna.

– I fjor kom det flere personer som ikke var fra Sandefjord. Vi ønsker også dem velkomne, men ser helst at de kommer fra Vestfold. Dette er et lokalt arrangement, sier Bjelke.

Har utnevnt ambassadør

Kjell Åge Hem er blitt utnevnt til ambassadør hos «Foreningen Julaften i Sandefjord». Han skal besøke en rekke institusjoner for å fortelle om tilbudet julaften. I tillegg blir det satt opp plakater flere steder, med kontaktinfo.

– Rundt halvparten av de frammøtte var barn i fjor. Alle fikk en skikkelig fin julegave av arrangøren. Det var utrolig rørende å se hvor glade de ble for gaven, sier Bjelke.

Alle mellom 0–19 år regnes som barn, og får gave.

HER: Julaften skal feires ombord på Color Viking, som ligger til kai i Sandefjord julaften.

HER: Julaften skal feires ombord på Color Viking, som ligger til kai i Sandefjord julaften. Foto:

LES OGSÅ: Morten (35) kjøpte bar som gikk i minus – nå vil han gjøre alt han kan for å skape et nytt øl-paradis i sentrum (+)

Ment for dem som er alene på julaften

Det finnes visse regler for å kunne være med på arrangementet. Dette er ment for ensomme – unge som eldre, som ellers risikerer å måtte feire julen alene. Små grupper på to-tre personer kan også melde seg på, for å få en annerledes julaften.

På julekvelden spør man ikke etter religion. Her er det plass til alle religioner.

Økonomi har heller ikke så mye å si – er man ensom, så er man ensom.

Tradisjonell, norsk julefeiring

– Vi presiserer at dette skal være en norsk julefeiring. Det blir servert tradisjonell, norsk julemat, og man kan velge mellom tre-fire retter, både kjøtt og fisk. Norsk julefeiring innbefatter også julepakker, og gange rundt juletreet med kjente, kjære sanger – akkurat som i de fleste hjem, sier Roy Bjelke.

– Arrangementet er rus- og alkoholfritt. Her blir det nulltoleranse, presiserer Bjelke.

– Må dere si nei til mange fordi grensen på 150 personer er nådd?

– I fjor måtte vi dessverre si nei til 20–25 personer, for da hadde vi fylt opp de 150 plassene vi hadde til disposisjon. Som sagt, det er førstemann til mølla, sier Roy Bjelke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken