Greit med strengere fraværsgrenser, men nå blir det for kronglete å få tatt kjøretimer

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Jeg er elev i VG3 på SVGS og skjønner at det er nødvendig å innføre strengere grenser for fravær. Likevel mener jeg Utdanningsdirektoratet gjør det vanskelig for de skoleelevene som skal ta førerkort i dag. I fag som for eksempel kroppsøving, som er et én-økts fag, vil 10 prosent fravær utgjøre to økter pr. termin. Det vil si at kun etter to økters fravær vil eleven miste halvårsvurderingen i faget.

DEL

MeningerGlattkjøring/langkjøring tar to-tre hele skoledager, og er svært vanskelig å få til i ferier fordi kursene fylles fort opp. Med dagens fraværsgrense vil slike obligatoriske kurs føre til betydelig fravær.

Blir eleven akutt syk, og må være borte fra undervisningen, må legeerklæring skaffes, ellers vil fraværet regnes med i de 10 prosentene. Sannsynligheten for at det kan skje en dag eleven har kroppsøving, vil jeg tro er til stede. Det vil si at eleven/foresatte må kontakte legen samme morgen som sykdommen inntreffer for å få en akutt-time, som ikke alltid er enkelt å få. I tillegg til at det blir vanskelig å skaffe legeerklæring koster det uforholdsmessig mye for bare et kort fravær.

Rektor ved SVGS, Harald Møller, sa i Sandefjords Blad lørdag 20. august at han håper det skal være mulig å kombinere skole og kjøreopplæring, men at «det noen ganger ikke vil la seg gjøre å unngå fravær fra undervisningen» og at … «elevene oppfordres til å være ekstra påpasselig med udokumentert fravær mens de holder på med kjøreopplæring».

Men selv om eleven prøver å få lagt kjøretimene til fritimer, krever det mer av eleven enn å være «ekstra påpasselig», som rektor Harald Møller oppfordrer til.

Jeg tror svært mange elever vil få varsel om «ikke vurdert» i flere fag dersom fravær ved kjæreopplæring regnes med i de 10 prosentene.

Hvis skolen hadde informert om hvor strengt dette skulle praktiseres i god tid før sommerferien, ville man kunne brukt sommerferien til kjøretimer, langkjøring og glattkjøring, og dermed unngått å starte skoleåret med ugyldig fravær.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags