– Nå blir det full gass

FORNØYD:  Morten Stordalen ( (FrP) sitter i  Samferdselskomiteen på Stortinget og mener statsbudsjettet er godt nytt for Vestfold. - Både for bilister, togpendlere og gående, sier han.

FORNØYD: Morten Stordalen ( (FrP) sitter i Samferdselskomiteen på Stortinget og mener statsbudsjettet er godt nytt for Vestfold. - Både for bilister, togpendlere og gående, sier han. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lavere bomavgifter, økt pendlerfradra og full gass for planlegging av InterCity. Stortingsrepresentant Morten Stordalen fra Vestfold mener både bilkjørere og togpendlere i hjemfylket har fått en gavepakke i årets statsbudsjett.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Først og fremst synes jeg det er veldig bra for Vestfold, at det legges så mye penger inn i planlegging av tog og InterCity.

Det sier en oppglødd stortingsrepresentant Morten Stordalen ((FRP) på telefon. Han sitter i samferdselskomiteen på Stortinget.

– I statsbudsjettet er det satt av 1 349 millioner kroner til planleggingen av InterCity-utbyggingene på Østlandet, inkludert Vestfoldbanen. Dette er et formidabelt løft og viser at det er stort fokus på utbyggingen også mellom Tønsberg og Larvik. Vi stopper altså ikke å tenke InterCity sør for Tønsberg.

I 2017 prioriteres blant annet arbeid med detalj- og reguleringsplan for strekningen Nykirke-Barkåker. Og det planlegges videre for Tønsberg-Larvik, og Porsgrunn-Skien. 

– Nå blir det full gass, sier Stordalen.

LES OGSÅ: Statsbudsjettet 2017: Så mye vil alkohol og tobakk koste

Skal bli bedre for bilister og pendlere

I tillegg skal bomavgiftene på riksveiene i Norge ned med 10 prosent.

MYE TIL PLANLEGGING: Årest statsbudsjett viser at det er stor vilje til å planlegge InterCity utbygging, ikke bare fram til Tønsberg, men helt til Larvik. Det mener stortingspolitiker Morten Stordalen.

MYE TIL PLANLEGGING: Årest statsbudsjett viser at det er stor vilje til å planlegge InterCity utbygging, ikke bare fram til Tønsberg, men helt til Larvik. Det mener stortingspolitiker Morten Stordalen. Foto:

– Det skal altså bli billigere å kjøre bil gjennom E18 i Vestfold, forsetter Morten Stordalen. 

– Og pendlerfradraget øker. Når vi vet at NSB nylig reduserte prisen på månedskort, bør dette bli en bra kombinasjon. 

Stordalen forteller at også gang og sykkelveier i fylket vil få et løft.

– Statens vegvesen gir ut håndbøker nå, som gjør at det skal bli enklere for kommunene å bygge gang og sykkelsti. Både i forhold til planlegging og pris.

– Er det noen du tenker blir skuffet når de ser prioriteringen som er gjort i statsbudsjettet i forhold til samferdsel?

– Jeg tror dette er et budsjett folk stort sett vil være fornøyd med, svarer politikeren.

– Så vil det alltid noen som ikke er enig, men jeg synes budsjettet beviser at vi holder trøkket oppe, og følger opp de satsingene vi har begynt på.

Artikkeltags