Har du gjort denne mobiltabben? Det kan bety 0,- i forsikring

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Har du mistet mobiltelefonen mens du har sittet i skiheisen? Det er et tap du ikke kan regne med å få igjen på forsikringa.

DEL

(Tønsbergs Blad) – Om du sitter og fomler med telefonen i skiheisen, og den glipper og forsvinner bort i snøen, blir ikke dette dekket av forsikringen. Hverken av reiseforsikringen eller innboforsikringen din.

- Jeg skjønner godt at folk bruker tiden i skiheisen til å sjekke meldinger og anrop, men votter, hansker og eventuelt kalde fingre og mobiltelefon er ingen god kombinasjon, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring.

Hver vinter blir Tryg Forsikring oppringt av uheldige alpinister som har mistet telefonen i skiheisen og i alpinbakken. En reiseforsikring og innboforsikring dekker mye, men ikke at du mister ting, eller glemmer dem. Saken er imidlertid en annen om andre ødelegger eller stikker av med tingene dine.

– Dersom du blir frastjålet telefonen i skianlegget, eller andre er skyld i at den blir ødelagt, har du en sterkere sak. Da kan en god reiseforsikring hjelpe deg. I tillegg kan en innboforsikring med ekstradekning hjelpe deg om du blir utsatt for en kasko-hendelse. Enkelt forklart kan en slik hendelse være at du krasjer med personer, fysiske ting i skibakken, eller roter deg bort i et uventet hopp der mobil og eventuelt andre verdisaker blir borte i hendelsen, skriver Steen i en pressemelding.

Pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring kan også fortelle at det ofte er fristende å «prøve å lure seg til fordeler» når man melder inn mobiler som er forsvunnet. Det lønner seg sjelden, forteller han.

– Å lyve på forsikringen er veldig alvorlig. Hvis vi tar folk i svindel, risikerer de å ikke få tilbake penger i det hele tatt, bli droppet som kunde og bli anmeldt. Vi har gode rutiner med å avsløre historier som ikke er sanne. Så, dagens lekse er: Vent med å sjekke sms-er, og ta telefonsamtaler når du er kommet ut av skiheisen. Lukk glidelåsen på jakken hvor du oppbevarer telefonen, sier Steen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.