Fredag ettermiddag ble politiet tilkalt for å hjelpe til med å fjerne en kvinne fra toget i Larvik. Dette medførte forsinkelser for togtrafikken i Sandefjord og på Vestfoldbanen. Patruljen ankom Larvik stasjon ved 16.30-tiden etter å ha fått melding om at en kvinne lagde bråk inne på toget.

«Politiet bistod på toget som akkurat kom inn på stasjonen, etter melding om ei beruset og utagerende dame om bord. Damen i 30-årene fra Tønsberg roet seg ved vår kontakt. Fjernet fra toget, og bortvist fra stedet», heter det i en Twitter-melding fra Sør-Øst politidistrikt.

Forsinkelser i Sandefjord

Hendelsen medførte at 16.47-toget med Vy fra Sandefjord stasjon ble nesten en halvtime forsinket. Først opplyste Vy at de hadde bestilt maxitaxier og taxi, og at man måtte regne med forsinkelser.

Etter en stund oppdateres det at toget kjører igjen, 26 minutter forsinket.

Skjerpet seg – men så fortsatte hun

Operasjonsleder Trond Egil Groth kjenner ikke til detaljene rundt hendelsen, men forteller at kvinnen var beruset og utagerende.

– Hun roet seg imidlertid raskt, så det blir ikke opprettet noen sak på dette. Kvinnen fikk muligheten til å skjerpe seg, og den muligheten benyttet hun seg av, sier Groth til Østlands-Posten.

Dette blir imidlertid tilbakevist etter kort tid:

«Damen benyttet seg ikke av muligheten patruljen ga henne. Hun fortsatte sin utagerende adferd etter at vi hadde forlatt stedet - vi har derfor kjørt tilbake og hentet henne - og nå går ferden direkte til arresten», melder Groth ved 17-tiden.