Benny fotballkomet, Anneli Klepp, ill.: Åshild Irgens, Gyldendal, 2022

De andre barna vil ikke spille fotball med Benny, men plutselig kommer det noen kule eldre jenter som vil ha ham med på laget sitt. Benny får vist frem hvor god han er, og snart vil alle spille med ham. Dette er en enkel historie, med en gjenkjennelig hverdagsfortelling. Dette er bok to om Benny, og bøkene er perfekte til lesetrening med fine illustrasjoner og enkel tekst. Passer for barn fra 5 til 7 år.

Rare rekorder, Ill.: Jens Larsen Aas, Cappelen Damm, 2018

En morsom, lettlest bok i Løveunge-serien, om all verdens rekorder. Her kan du blant annet lære om verdens raskeste dyr, verdens minste hund, og om hvem som har rekorden i å balansere en bil på hodet sitt. Løveungebøkene er flotte læringsbøker med morsomme illustrasjoner, og bare en setning på hver side. Passer for barn fra 4 til 7 år.

Jakten på enhjørningen, Jørn Lier Horst, ill.: Hans Jørgen Sandnes, Bonnier norsk forlag, 2021

Bli med Tiril, Oliver og Åtto til den ville vesten! Noen har tatt et bilde av en enhjørning på prærien, men finnes det egentlig ekte enhjørninger? Det må de populære detektivene i Detektivbyrå nr. 2 finne ut av. Boka er spennende, og på alle sidene er det en liten gåte som barna kan løse ved å studere bildene. Boka passer til barn fra 5 til 8 år og kan brukes både til høytlesning og for å lese selv.

Her kan du få flere gode lesetips fra vårt lokale bibliotek.