FØLG SF-MOLDE DIREKTE, HER FRA KLOKKEN 18.00

Det virker som en tilnærmet umulig oppgave. Men i Sandefjord-leiren har de klokkeklar tro på at det fortsatt er mulig å sikre kvalikplass, eller i bestefall kare seg opp på trygg grunn.

Det gjenstår åtte kamper av sesongen. Fire hjemmekamper og fire bortekamper.

Lørdag kommer Molde på besøk til Komplett Arena. Deretter venter Haugesund, Start og Strømsgodset på eget gress utover høsten. I tillegg blir det ut på tur til Bodø, Ålesund, Skien og Sarpsborg.

– Jeg tror vi må vinne fem av åtte kamper for å overleve, sier Kjell Rune Sellin, og får støtte av sjefen selv.

Må tro

– Jeg tenker vi må vinne fem av dem. Sannsynligvis så mange. Da har vi 28 poeng. Men alt avhenger av hvordan Tromsø, Mjøndalen og Start også gjør det. Vinner de også fem kamper, blir det vanskelig, sier Lars Bohinen.

De to skjønner at omgivelsene kan ha gitt opp håpet.

– Det er en tøff oppgave. Men vi kan ikke henge med hodet og slutte å tro på det. Vi ser at det fremdeles er håp. Det må vi bare ha om vi skal snu dette, sier Sellin, vel vitende om at det skiller seks poeng opp til Mjøndalen på kvalikplass, og ytterligere ett poeng til Start på trygg grunn.

Lars Bohinen vil ikke være med på at lørdagens kamp mot Molde er en vinn- eller forsvinn-kamp.

– Det synes jeg ikke. Men det er klart ... vi har igjen Strømsgodset her hjemme og Odd borte blant annet. Om vi tar bort de to kampene som er tøffe, må vi vinne fem av de seks resterende. Det blir tøft. Vi vet det. Men vi må tro, sier han.

Andresen fra start

Som Sandefjords Blad meldte torsdag, er det duket for comeback i toppfotballen for Martin Andresen. Det bekreftet Lars Bohinen etter fredagens økt.

– Vi får se hvordan det går, sier han med et smil.

Etter treningen trakk Martin Andresen, Kjell Rune Sellin og hans spissmakker, Jean Allasane Mendy, til siden. Andresen tegnet og forklarte i flere minutter for de to.

– Vi pratet om samarbeidet mellom oss. Vi får håpe han kan lete fram noen gamle kunster og spille oss fram til noen sjanser, sier Sellin.

Han er klar på Andresen fortsatt har noe å by på.

– Han er en ledertype, og det trenger vi absolutt. Vi har kanskje for få av dem. Martin er en som prater og er flink til å dirigere. Også vet vi hva han står for og har prestert før. Han har fortsatt mye fotball i seg, sier spissen.

Tøff kamp

I vår ble Sandefjord filleristet av Molde i bortekampen. Hele 6-1 vant moldenserne.

Men utover i sesongen har gullfavoritten ikke levd opp til forventningene.

– Vi møter et bra lag med gode spillere. Vi må jobbe som et kollektiv, ikke en og en, om vi vil skal ha en sjanse til å ta poeng mot dem, sier Bohinen.