Kanonscoring av Bindia ga SF-seier

Panajotis Dimitriadis og SF ble presset hardt bakover av Kai Risholt og Bryne, men det holdt likevel til tre poeng på Bryne stadion. FOTO: ANDERS MEHLUM HASLE

Panajotis Dimitriadis og SF ble presset hardt bakover av Kai Risholt og Bryne, men det holdt likevel til tre poeng på Bryne stadion. FOTO: ANDERS MEHLUM HASLE Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Victor Demba Bindia kjempeskudd fra 40 meter ga SF en viktig og sårt tiltrengt seier.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Etter kampen innrømte han at scoringen hadde elementer av flaks i seg.

- Det er ikke hver dag slike skudd går inn. Jeg valgte tydeligvis riktig dag å prøve, flirer han.

Ble litt overrasket

For høyrebacken, som er tatt ut til å spille OL i London for Senegals landslag, så at det var en åpning - selv om den var langt unna.

- Jeg fikk god tid, og derfor prøvde jeg meg. Jeg ble litt overrasket da den gikk inn, sier han.

Er fortsatt slitne

Demba Bindias scoring ble kampens eneste, og dermed tok SF tre veldig viktige poeng med seg hjem fra Jæren.

- Det ble en fin seier på en litt seig dag. Spillerne er fremdeles slitne etter kraftanstrengelsen mot Aalesund i cupen torsdag. Men de står på, jobber for hverandre og haler i land dette på en måte vi kan være stolte av, sier SF-trener Arne Sandstø.

Roser Austbø

Han gir spesiell ros til keeper Iven Austbø.

- Han var strålende mot Aalesund og like god i dag. Dette er det jevneste og beste jeg har sett av ham etter at jeg kom til klubben. Han ble jo veldig sint da han ble vraket tidligere i år, men tok utfordringen og nå viser han hvilket fenomenalt toppnivå han egentlig har, sier Sandstø.

Ble presset hardt

Selv er Iven Austbø glad for seieren.

- Den er viktig for oss. Vi ville virkelig ha disse tre poengene, og bestemte oss for å bare jobbe hardt for den. Vi ble presset hardt bakpå, men klarte likevel å holde nullen. Det er sterkt, sier han.

- Iven er så viktig for oss

Panajotis Dimitriadis takker også keeperen for at han holdt buret reint.

- Han er så viktig for oss når han spiller slik han gjør nå. Iven gir oss alle en trygghet, og denne seieren er utrolig deilig. Den er så viktig for oss, for nå går vi inn i den kommende uka med gode opplevelser, og kan endelig hvile og restituere litt uten å ha en lang cupkamp midt i uka å jobbe med, sier han.

Slik var kampen:

93. min.: Dommeren blåser av kampen. SF klarte å ri av stormen og tar med seg tre poeng hjem til Sandefjord. Viktig seier for et SF-mannskap som virkelig slet, men spilte seg mer og mer inn i kampen. Mot slutten ble SF baktunge, men enorm lagmoral og offervilje berget poengene.

90. min.: Dommeren legger til minimum tre minutter. De blir lange for et slitent SF-mannskap som er presset på defensiven. Bare måker ballen ut mot Jo Sondre Aas som løper alene påp topp.

85. min.: Gult til Martin Torp. Kommer alt for sent inn i takling.

82. min.: Cato Hansen ut, Peter Magnusson inn for SF. Arne Sandstø vil ha en ekstra mann i forsvar mot det stormløpet Bryne forsøker å skape.

79. min.: Cato Hansen brenner løs fra ti meter skrått hold. Desverre går den i stolpen. Stor sjanse og godt skudd på hel volley.

77. min.: Det hardner til. Etter scoringen har det blitt delt ut tre gule kort: Esben Ertzeid og Kris Bright for vertene. Cheikhou Dieng for Sandefjord. Greie kort til alle sammen.

64. min.: 1-0 til SF! Victor Demba Bindia får stå alene på 35-40 meter og brenne til på en klarering av SFs corner. Skuddet er knallhardt, godt plassert og spretter en gang før det treffer nettmaskene bak Bryne-keeperen.

54. min.: SF svarer direkte på Brynes corner! Kjempekontring på høyresiden ved Victor Demba Bindia. Legger inn fra 20 meter, og Jo Sondre Aas får en tå på innlegget, men klarer ikke styre den annet enn rett på Bryne-keeper Anders Kristiansen.

53. min.: Kjempesjanse til Bryne. Iven Austbø får såvidt slått headingen fra Kai Risholt til corner. Strålende redning av Austbø!!!

46. min.: 2. omgang er i gang. SF har erstattet Eirik Andre Lamøy med Henrik Gustavsen.

45. min.: Pause. 0-0 på Bryne Stadion. SF har hatt én sjanse, Bryne det samme. SFs sjanse kom etter 40 minutter på et godt oppbygd angrep på høyresiden. Jo Sondre Aas klarte ikke pirke innlegget fra Victor Demba Bindia inn.

40. min.: God SF-sjanse. Innlegg fra Victor Demba Bindia inn mot høyre stolpe. Der er både Jo Sondre Aas og Eirik Andre Lamøy i duell med Bryne-forsvaret. Ballen dette ned på bakken, men Aas får ikke pirket den inn. I stedet blir det en corner som ender ut i ingenting.

2. min.: Første målsjanse til Bryne. Innoverskrudd corner. Håvard Urstad rager høyest i feltet, men header rett på Iven Austbø i SF-buret.

1. min.: SF går rett i angrep. Martin Torp slår flott cross ball til Victor Demba Bindia som kommer på høyresiden. Lurer nesten Bryne-backen, men tvinger fram corner. Den slår Kristian Brix innoverskrudd, men heades vekk.

Kl. 18.00: Kampen har startet. Bryne åpner med ballen.

Følg kampen live fra kl. 18.00 her.

SF-trener Arne Sandstø var svært fornøyd med sine gutter i Aalesund-kampen, og tar med seg godfølelsen i møtet med Bryne i kveld.

SF-treneren er likevel spent på hvor mye kraftseieren mot Aalesund i cupenbs fjerderunde kostet. Til Sandefjords Blad på Bryne Stadion sier han at de ikke har kampen helt ute av beina ennå.

- Derfor er jeg veldig spent på hvor mye ork det er i guttene. Noen av dem har hatt veldig stor belastning de siste ukene. Men vi føler oss likevel i brukbart slag, og har med oss en veldig god opplevelse inn mot denne kampen, sier Sandstø.

Slik er SFs lag

Han stiller følgende lag mot Bryne:

Iven Austbø - Victor Demba Bindia, Panajotis Dimitriadis, Christer Reppesgård Hansen, Kristian Brix - Cheikhou Dieng, Martin Torp, Tijan Jaiteh, Eirik Andre Lamøy - Cato Hansen - Jo Sondre Aas

Dette skrev Sandefjords Blad før kampen:

– Sentrallinja i laget var svært god mot Ålesund med Iven Austbø, Panajotis Dimitriadis og Tijan Jaiteh. I tillegg spilte Victor Demba Bindia en kjempekamp, sier Sandstø.

SF-treneren legger til:

– Det skapte trygghet framover på banen, og Cheikhou Dieng, Eirik Andre Lamøy og Cato Hansen turde mer og mer utover i kampen.

LES OGSÅ: – Helt magisk

– Betyr dette at dere stiller med samme startellever mot Bryne?

– Folk er i god form om dagen, og jeg er overbevist om at de kan levere varere igjen. Det kanskje viktigste foran Bryne-kampen er den mentale biten. Dersom vi ikke er 100 prosent mentalt forberedt og innstilt, betyr det mindre dersom vi er veldig godt forberedt fysisk – og det er vi, sier SF-treneren og konkluderer med svaret:

– Jeg bytter ikke om jeg ikke må, sier han.

– Det betyr nok en kamp med Dimitriadis som stopper?

LES OGSÅ: Cupsjokk i Sandefjord

– Han er jo en nødløsning, men han tok utfordringen på en strålende måte mot Aalesund. Han liker å være mye involvert i spillet, og han er viktig for laget i oppbyggingen av vårt offensive spill, sier han.

Sandstø beskriver Bryne som et lag som er vriene å slå på hjemmebane, med mange erfarne spillere i laget.

LES OGSÅ: SF får ny storskjerm

LES OGSÅ: Fikset frisyren til Cato

Artikkeltags