Vurderer å utvide tilbudet

Storfornøyd: Roger Iversen i Sandefjord Ballklubb kan konstatere at klubbens fotballfritidsordning har vært en suksess.Foto: Oddvar Børve

Storfornøyd: Roger Iversen i Sandefjord Ballklubb kan konstatere at klubbens fotballfritidsordning har vært en suksess.Foto: Oddvar Børve

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fotballfritidsordning tre dager i uka er for lite. Nå vurderer Sandefjord Ballklubb å utvide tilbudet til å gjelde fem dager i uka.

DEL

I år har Ballklubben hatt 34 unge med på den populære. Fotballfritidsordningen.

Når ordningen starter opp igjen i august, vil minimum 41 gutter og jenter være på plass på Storstadion.

Nesten fullt

Initiativtaker til den populære FFO-ordningen, Roger Iversen, tror det skal være mulig å komme opp mot 50 deltagere.

– Vi har i praksis kun ni ledige plasser på FFO-gruppa. Når vi 50 vil vi sterkt vurdere om vi skal utvide tilbudet til å gjelde fem dager i uka, sier Iversen, og fortsetter:

– I tillegg til FFO, har vi også akademiet med 17 spillere og eliteakademiet med nærmere 20 deltagere. Her er det knapt nok noen ledige plasser.

Stor framgang

Sandefjord Ballklubb har satset på profesjonelle trenere, noe Iversen mener har vert helt avgjørende for deltagelsen.

– Vi har barn som svært gjerne vil spille fotball. De er sjelden interessert i noe annet. Vanligvis spiller de på lag der de har foreldre som trenere. Hos oss får de profesjonelle trenere. Av den grunn har vi merket enorm forskjell i fotballferdighetene, sier Iversen.

Selv om det er nærliggende å tro at Ballklubben også sikrer seg nye spillere ved hjelp av denne ordningen, har det aldri vært klubbens mål.

– Vi ser helst at spillerne blir i de klubbene som finnes i nærmiljøet. Likevel er det enkelte som velger å melde overgang til oss. Som oftest er det spillere som vil satse skikkelig på fotballen, og som kanskje får større sportslige utfordringer hos oss, sier Iversen.

At fritidsordninger i regi av idrettslag har blitt mer og mer populært, er det ingen tvil om. Likevel frykter ikke Iversen konkurranse fra andre klubber som starter med lignende ordninger.

Spesialisert

– Vi er en ren fotballklubb, og trekker til oss gutter som først og fremst vil spille fotball, forklarer Iversen, og fortsetter.

– Runar starter med sin ordning i august. Det blir neppe noen konkurranse mellom dem og oss. Vi rekrutterer svært få unger fra Haukerød. De som eventuelt velger oss framfor Runar, er unger som bare vil spille fotball, tror Iversen.

Eget keeperakademi

I august vil Sandefjord Ballklubb også komme opp med et tilbud rettet spesielt inn mot keepere.

– Ja, vi har fått Arild Amundsen, som er i Ballklubben allerede, til å ta seg av et keeperakademi. Dette tilbudet har vi ennå ikke gått ut med.

– I løpet av de nærmeste dagene vil vi legge ut mer informasjon om tilbudet på vår Facebook-side. Jeg tror ikke det skal bli noe problem med å fylle opp dette akademiet heller. Fristen for å melde seg på, går ut i slutten av denne måneden, avslutter en strålende fornøyd Roger Iversen i Ballklubben.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags