Tilbyr lek og fotball etter skolen

TYVSTARTET: Fotballfritidsordningen til GØIF tyvstartet med heldagstilbud denne uka. Bakerst står (f.v.) assistent Nikolai Klausen Engan, leder Chris-Michael Olsen og assistent (og kokk) Lucimar Vieira Carvalho. I midtre rekke fra venstre er SF-spiller Elise Olafsen, Nora Lenborg, Gabriel Lundblad Johansson, Casper Solberg, Luka Sæther Holmedal og SF-spiller Christer Reppesgård Hansen. Foran fra venstre sitter Lars Lenborg, Noa Johansen, Oliver Johannessen og Indiane Henriksen.

TYVSTARTET: Fotballfritidsordningen til GØIF tyvstartet med heldagstilbud denne uka. Bakerst står (f.v.) assistent Nikolai Klausen Engan, leder Chris-Michael Olsen og assistent (og kokk) Lucimar Vieira Carvalho. I midtre rekke fra venstre er SF-spiller Elise Olafsen, Nora Lenborg, Gabriel Lundblad Johansson, Casper Solberg, Luka Sæther Holmedal og SF-spiller Christer Reppesgård Hansen. Foran fra venstre sitter Lars Lenborg, Noa Johansen, Oliver Johannessen og Indiane Henriksen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Over helgen kjører GØIF i gang sin egen fotballfritidsordning. Denne uka tyvstartet de, blant annet med storfint besøk fra Sandefjord Fotball.

DEL

«Hvor mye klarer du i triksing?». «Hva spiser du til frokost?». «Hvor mange mål har du scoret?».

Det manglet ikke på gode og relevante spørsmål fra barna, da Elise Olafsen (17) fra SFs kvinnelag og Christer Reppesgård Hansen (24) fra SFs A-lag gjestet GØIFs anlegg på Østerøya i pøsregnet onsdag.

De to lokale SF-profilene (Reppesgård Hansen er fra Larvik, mens Olafsen har «vokst opp» i GØIF), svarte så godt de kunne.

– Jeg har bare scoret ett mål i SF, begynte forsvarsspiller Reppesgård Hansen, og ble avbrutt av latter fra unge fotballspirer som åpenbart ikke var veldig imponert.

– Men da jeg var spiss i Hedrum da jeg var yngre, scoret jeg 120 mål på en sesong, slo SF-kjempen i bordet med.

– Jeg har sikkert scoret mellom 50 og 100 mål, kunne angrepsspiller Olafsen fortelle.

LES OGSÅ: I Store Bergans FFO får du IKKE sjokoladepålegg!

Fokus på kosthold

Chris-Michael Olsen er ansatt i hundre prosent stilling i Gjekstad & Østerøya Idrettsforening (GØIF), hvor én av rollene heretter blir som leder for den nye fotballfritidsordningen (FFO).  Fra før har Runar, Store Bergan og Sandefjord Ballklubb startet opp lignende tilbud i kommunen.

I uka før skolestart har GØIF valgt å tyvstarte ordningen som et heldagstilbud. Fra den kommende uka vil de påmeldte være på plass etter skoletid.

Ordningen er et tilbud til barn i 2. til 4. klasse, og Olsen sier man vil ha plass til 25-30 barn. Foreldrebetalingen vil ligge på samme nivå som for vanlig SFO.

Etter planen vil FFO-tilbudet i første omgang vare fra klokken 13 til 16.30 fra mandag til torsdag. Olsen sier at barna vil få mye tid til frilek, men at det også vil settes av en drøy time til en organisert fotballøkt hver dag.

– Vi tror og håper at dette kan bli et populært tilbud for barn som liker å være i aktivitet. I tillegg til lek og fotball, vil vi ha fokus på sunt kosthold, sier Olsen.

LES OGSÅ: GØIF lanserer fotballfritidsordning på Østerøya

(Saken fortsetter under bildet)

STAFETT: Casper Solberg er på vei til å sikre seier for SF-spiller Christer Reppesgård Hansen og resten av det gule laget i «tre på rad-stafetten», mens Oliver Johannessen må innse at han er for sent ute for SF-spiller Elise Olafsen og hennes sorte lag.

STAFETT: Casper Solberg er på vei til å sikre seier for SF-spiller Christer Reppesgård Hansen og resten av det gule laget i «tre på rad-stafetten», mens Oliver Johannessen må innse at han er for sent ute for SF-spiller Elise Olafsen og hennes sorte lag. Foto:

Rollemodeller

I tillegg til Olsen som leder, er to assistenter engasjert på timesbasis for å bidra til ordningen. GØIF har også fått med seg flere frivillige bidragsytere.

Olsen håper at besøket fra de to SF-profilene fungerte som en ytterligere inspirasjon for de allerede ivrige fotballspillerne.

– Jeg mener det er kjempeviktig at toppklubben i byen har gode rollemodeller, og at SF er flinke til å bruke disse ut i breddeklubbene. Det kan bety mye for rekrutteringen i breddeklubbene, samtidig som det kan rekruttere nye og trofaste supportere for SF, sier Olsen.

Elise Olafsen og Christer Reppesgård Hansen er i alle fall ikke i tvil om hva de mener om det nye tilbudet til GØIF.

– Jeg skulle ønske dette tilbudet hadde eksistert da jeg gikk på barneskolen, sier Olafsen.

– Dette høres ut som et flott tilbud. Det er bra at det legges til rette for at barna kan få veiledning og mulighet for fysisk aktivitet etter skoletid, sier Reppesgård Hansen.

LES OGSÅ: Vurderer å utvide tilbudet

NYSGJERRIGE: SF-spillerne Elise Olafsen og Christer Reppesgård Hansen måtte svare på mange gode spørsmål fra barna som denne uka har deltatt på tyvstarten til GØIFs nye fotballfritidsordning.

NYSGJERRIGE: SF-spillerne Elise Olafsen og Christer Reppesgård Hansen måtte svare på mange gode spørsmål fra barna som denne uka har deltatt på tyvstarten til GØIFs nye fotballfritidsordning. Foto:

Artikkeltags