Fotgjenger

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I det siste har det vært tre påkjørsler i fotgjengerfelt i Sandefjord. Det er sjåføren som får skylden, men forgjengeren som får smellen. Tidligere måtte forgjengeren rekke ut handa for å gjøre bilistene oppmerksom på at vedkommende ønsket å gå over gata. Da gikk fotgjengeren ikke før han så at bilene stoppet.

Nå virker det som at det bare er å gå rett ut i gata uten å se seg for, for bilen har alt ansvar. Har ofte opplevd at den gående har øynene på mobilen, ørepropper med lyd i ørene uten å se seg for. De stoler fullt og fast på at bilene stopper. Sjåførene kan også være uoppmerksomme.
Det kan være mørkkledde fotgjengere uten refleks, glatt eller sjåføren blir blendet av sola. Dette er ingen unnskyldning, men det kan føre til ulykker.
Jeg mener at både sjåfør og gående må vise like stort aktsomhet ved fotgjengerfelt. Da vil kanskje ulykker unngås til det beste for alle parter. Kanskje en må forlange at begge har like stort ansvar.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken