Annenhver mandag klokken 19 møtes medlemmene i Vestfold Fotoklubb på Ranvik Brygga 2 til klubbmøte. En hyggelig atmosfære med en kaffekopp og en kakebit hver skaper god stemning og rom for kreativ utfoldelse.

Det er Finn Bjurvoll Hansen som holder kursene og er leder i fotoklubben. Til vanlig er han proff fotograf og tar oppdrag innenfor næringslivet, webløsninger og reklamer.

- Jeg har drevet med fotografering på heltid i snart 8 år, sier Hansen.

Fotoglede for alle

14. desember 2015 startet han fotoklubben sammen med Marit Olsen og Bent Sollie. Vestfold Fotoklubb har i dag omtrent 60 medlemmer fra 20-80 år.

- Mottoet vårt er "Fotoglede for alle". Det spiller ingen rolle om du fotograferer med telefon, lommekamera eller speilrefleks, så lenge du har det gøy med foto, sier han.

- Vi har en egen turkomité, så vi er på en tur i måneden. Vi var nettopp i gamlebyen i Fredrikstad med Tønsberg fotoklubb, forteller Hansen.

Det neste på agendaen er Verdens Ende før sommeren. Fotoklubben skal også til Nissedal for å fotografere jettegryter og til Jomfruland senere i år.

- Jeg har vært medlem fra januar og liker meg veldig bra her. Jeg lærer mye gjennom bilder fra andre og foredrag fra journalister og fotografer. Jeg sendte inn mitt første bilde i dag, sier medlem Cathrine Svendsen.

Med en månedlig fotokaffe utenom møtene, blir samholdet i klubben sterkere. På møtene kan også medlemmer som ønsker, sende inn et bilde i et tema som blir trukket møtet før. Bildene vises for alle og medlemmene får anonymt stemme fram de beste bildene. På slutten av året blir stemmene telt sammen og det blir kåret "Årets Fotograf" fra Vestfold Fotoklubb.

- Jeg har vært med fra starten og trives veldig bra her. Man treffer mange folk med samme interesser som er kreative og inspirerende. Selv er jeg hobbyfotograf og har stort sett med meg kamera over alt, sier klubbmedlem Kjetil Øyen.

På møtet legger Hansen vekt på at fotoklubben er et sted hvor man skal kunne utvikle seg til å bli en bedre fotograf og å bli mer kreativ og impulsiv, samtidig som at man deler fotointeressen sin med andre og knytter nye bekjentskaper.

- Det er jo så godt miljø her og foto er veldig gøy, sier sekretær Marit Olsen.

Neste møtes tema er portrett og Finn Bjurvoll Hansen inviterer alle som ønsker til å komme på neste møte for å se hvordan klubbmøtene foregår. Han ønsker selv at mange flere medlemmer melder seg inn, slik at fotomiljøet i Vestfold vokser.

Hjemmesiden til Vestfold Fotoklubb kan besøkes her.