På toppen av seierspallen sto nok en nordmann, Jostein Olafsen fra Bærums Verk IF. Samme mann var på plassen foran ham i VM for en drøy uke siden.

– Jostein har vært den beste på supersprint – på tørt føre – de to siste årene, så han er en hard nøtt å knekke. Å bli slått knepent av ham, for andre gang på rad, gir meg bare ekstra motivasjon, sier sandefjordingen.

Han får en ny mulighet under verdenscupavslutningen i italienske Trento og Val di Fiemme i midten av september.

Innfridde

Fram til det skal han være i Sandefjord for å få en skikkelig treningsperiode. Han satser på å holde den gode VM-formen inn mot sesongslutt.

Bra fungerte det i alle fall i helgen, hvor han åpnet med tredje beste tid i prologen, og deretter vant åttedels-, kvart- og semifinale, før det ble andreplass i selve finalen.

– Jeg hadde håpet på pallplass ettersom det gikk så bra i VM, så andreplass er jeg veldig godt fornøyd med, sier Kristian.

Han forteller om en ikke helt optimalt start på konkurransedagen i Sverige ettersom det ble noen utsettelser av prologen.

– Jeg ventet lenge på å komme i gang, og det ble vanskelig å holde tenningsnivået oppe. Jeg følte prologen ble litt halvveis for min del, forteller han.

Enkelt videre

Han ble likevel nummer tre i kvalifiseringen, og var enkelt videre.

– Heatene gikk veldig bra, og jeg var etter hvert klar for semi, hvor jeg møtte han som var andremann i prologen. Men han fikk et feilskjær i starten, mens jeg lyktes 100 prosent, sier Kristian.

I finalen var det hans tur til å få et feilskjær, og på en 150 meter supersprint, er det dermed litt kjørt.

– Det er selvsagt litt kjedelig, men jeg er uansett veldig godt fornøyd, sier han.

LES OGSÅ: Landslagsløperen brenner for jobben sin: – Vil hjelpe andre til å prestere