Groruds erstatter er klar

KLAR: Kevin Jablinski er Frams nye tilvekst etter at Lars Grorud forlot klubben til fordel for Sandefjord Fotball. Her fra Odd 2s kamp mot Egersund tidligere denne sesongen.

KLAR: Kevin Jablinski er Frams nye tilvekst etter at Lars Grorud forlot klubben til fordel for Sandefjord Fotball. Her fra Odd 2s kamp mot Egersund tidligere denne sesongen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Unggutten Kevin Jablinski (19) tar turen fra Odd til Fram.

DEL

(Østlands-Posten) I formiddag ble det klart at Lars Grorud er ferdig i Fram etter en halv sesong i klubben. Sandefjord Fotball ønsket seg kapteinen i et forsøk på å redde klubben fra nedrykk til 1. divisjon.

Sportslig leder i Fram Fotball, Pål Albertsen, forteller at klubben ikke ville stå i veien for at Grorud skulle få spille i Tippeligaen igjen.

– SF ønsket han og Lars ønsket å spille i Tippeligaen igjen. Med tanke på vår tabellsituasjon, ønsket vi å gi SF og Grorud den muligheten, sier Albertsen.

Har signert ut sesongen

Fram får økonomisk kompensasjon for Grorud, men Albertsen vil ikke avsløre hvor mye Sandefjord Fotball måtte ut med for å sikre seg 32-åringen.

Erstatteren er imidlertid allerede på plass. I går hadde Jablinski, som har signert en kontrakt med Fram ut året, sin første trening med klubben, og han er spilleklar til helgens tøffe bortekamp mot Moss.

– Han er en unggutt som har spilt en god del i 2. divisjon, og har vært en av de som har trent jevnlig med A-laget til Odd, forteller Albertsen.

– Kompromissløs

Jablinski har startet ti kamper for Odd 2 på tredje øverste nivå denne sesongen og står med én scoring til nå. I likhet med jevnaldrende Alexander Betten Hansen, som kom fra Odd til Fram tidligere i sommer, fikk ikke Jablinski proffkontrakt med eliteserieklubben.

– Han er en høyreist og ganske kompromissløs midtstopper – det fikk spillerne merke på treningen i går. Han er tydelig i praten og spillet, og en moderne midtstoppertype som er god med ball, sier Albertsen.

Jablinski blir Frams fjerde tilvekst i sommer. I tillegg til Betten Hansen har Mats Haakenstad (fra Sandefjord Fotball) og Torgeir Fredriksen (FK Tønsberg) kommet inn portene på Framparken den siste måneden.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags