– Jeg er kjempefornøyd, jeg er meg sjøl 100 prosent

RÅSKAP: Årets deltakere i TV-serien Råskap samlet på Island. Fra venstre: Trine Hattestad, Eirik Verås Larsen, Mira Verås Larsen, Kjersti Buaas, Erik Meek, Marte Elverum, Peder Røste Fossen, Frank Løke, Andreas Håtveit, Marte Gjefsen, Thomas Ulsrud og Fam Elgan. (Foto: TV3/Rune Bendiksen)

RÅSKAP: Årets deltakere i TV-serien Råskap samlet på Island. Fra venstre: Trine Hattestad, Eirik Verås Larsen, Mira Verås Larsen, Kjersti Buaas, Erik Meek, Marte Elverum, Peder Røste Fossen, Frank Løke, Andreas Håtveit, Marte Gjefsen, Thomas Ulsrud og Fam Elgan. (Foto: TV3/Rune Bendiksen)

Artikkelen er over 3 år gammel

Frank Løke (36) erter på seg både bråsinte deltakerne og tv-seerne når Råskap sendes på TV3 i høst, men er strålende fornøyd med måten han blir fremstilt.

DEL

«Frank Løke er en idiot, det er ingen hemmelighet», «Eirik=elendig tapar! Go Frank» og «Eg blir regelrett FLAU av Eirik og Frank» er noen av kommentarene som har kommet inn på TV3-programmet Råskaps facebook-side etter torsdagens episode.

Det får Frank Løke til å smile litt, men han er likevel strålende fornøyd med høstens tv-programmer:

– Det har vært utrolig morsomt, og jeg er veldig godt fornøyd med programmene. Jeg er meg sjøl 100 prosent. Jeg har fått mange tilbakemeldinger fra dem som kjenner meg om at jeg har blitt fremstilt riktig. Jeg har den samme humoren, det samme vinnerinstinktet og er like ærlig i det jeg sier også privat, fastslår Løke.

Før TV-serien startet forklarte 36-åringen at han aldri var i tvil om han skulle takket ja til å være med i programmet: – Råskap, det er meg!

LES HVA SB MENER: Vestfoldbyer settes på vent – igjen!

Skjønte ikke helt humoren

Flere ganger i høst har programleder Ailo Gaup måttet gå inn og roe ned gemyttene når 12 tidligere idrettshelter har kjempet seg gjennom tøffe øvelser i styrke og utholdenhet.

Løke har vært i tottene på flere av konkurrentene, blant annet bokseren Fam Elgan og den tidligere padleren Eirik Verås Larsen.

36-åringen mener det var humoren hans som folk ikke helt skjønte i starten, men etter hvert som de ble bedre kjent i løpet av de tre ukene, gikk alt bedre. Torsdag kveld gikk det likevel hardt for seg under konkurransene, da Løke var på lag med kona til Verås Larsen, Mira.

To og to skulle de trille et digert tannhjul gjennom ei løype. Eirik Verås Larsen, som var på lag med Marte Elverum, ble svært sint på Løke som endte i en opphisset disputt.

– Løypa var utrolig smal, den var ikke bred nok i forhold til hvor mange deltakere vi var. Ikke overraskende ble vi tatt igjen av Frank og Marte, da ble jeg redd for at tannhjulet skulle velte – og livredd for å få hælen knust av Frank og Miras hjul, sier Verås Larsen til Dagbladet, som omtalte saken først.

Motstanderlagets tannhjul smalt i bakken rett ved siden av Verås Larsens hæl. Hadde han fått hælen knust, ville det vært over og ut, både i konkurransesammenheng og med tanke på skade, ifølge den tidligere kajakkpadleren fra Flekkefjord.

Stolt over å ha motivert Verås Larsen til OL-nivå

Løke forteller at Verås Larsen «klikka litt», men ler av episoden etterpå:

– Vi har jo et enormt vinnerinstinkt begge to. Jeg er litt stolt over at han etterpå forteller at han ikke har vært så motivert til å slå noen i en konkurranse, som han var da han vant OL-gull.

Den tidligere padleren sier til Dagbladet at han hadde så lyst til å slå Frank, fordi han er så stor i kjeften. Ifølge tv-programmene var det også flere av deltakerne som mente.

Løke tror han tjente litt på ha drevet med lagidrett kontra individuell idrett. I lag er det ofte vanligere å fyre hverandre opp før viktige konkurranser, og konkurrere om hver minste lille ting på trening. Det tok han med seg inn i råskap:

– Den første sesongen av Råskap var vel egentlig litt slapp, og jeg er fornøyd med at jeg bidro til å få opp stemningen i denne sesongen. Det ble stor prestisje i å vinne konkurransene, og det ble nesten slåsskamp flere ganger, men ti minutter senere var alt glemt og vi var gode venner igjen. Eller, Eirik sa han trengte en halv dag innimellom, til å legge det bak seg.

LES OGSÅ: Frank Løke legger håndballen er lagt på hylla – inntil videre

Men dette får du aldri se ...

Ifølge den tidligere håndballproffen og landslagsspilleren er det bare noen ytterst få i familien og de nærmeste vennene som har kommet med tilbakemeldinger om at han godt kunne holdt litt igjen i noen episoder.

Så langt har han ikke blitt stoppet en eneste gang på gata med meldinger om at han er en idiot eller tulling.

– Det var vel ett program der jeg kanskje kunne ha spart litt av kruttet ifølge familien.

Løke er imidlertid litt glad for at en episode ikke ble sendt på tv, der hele innspillingen ble stoppet og produsenten brøt inn og skjelte ham ut. Men han fikk tilbake i samme ordelag:

– Hehe, han fortalte etterpå at han ikke hadde vært så sint siden 1980! Men siden det ikke var en krangel mellom deltakere, og produsenten kom inn foran kameraene, ble det bestemt at det ikke skulle vises, fastslår Løke.

LES OGSÅ: Løke fikk sparken etter julebord-oppførsel

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om stort og smått som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags