Fredag går denne fristen ut - har du husket å søke?

Nav ber permitterte arbeidstakere til å søke forskudd på dagpenger innen fredag 3.april.

DEL

Fredag går nemlig fristen ut for permitterte som skal søke forskudd på dagpenger for utbetaling før påske. Søker du innen fristen, er du garantert at pengene står på konto senest 8.april.

– For Nav, kommunen og alle som ikke har oppsparte midler er dette kanskje noe av det aller viktigste de gjør i disse dager for å sikre inntekt å leve av i påvente av ordinær saksbehandling i Nav, sier Nav-sjef i Sandefjord, Ole Petter Gravningen, i en pressemelding torsdag.

Onsdag denne uka var det kun ti prosent av de som har søkt dagpenger i Norge som har søkt forskudd. Gravningen understreker at det kan ta lang tid før den opprinnelige søknaden man sender inn kan bli behandlet, og at mange derfor risikerer å gå uten penger i flere måneder dersom man ikke får forskudd.

Slik beregnes forskuddet

For å søke om forskudd må du ha søkt om dagpenger og fylle grunnleggende krav for rett til dagpenger. Forskuddet er beregnet til å være litt i underkant av det Nav tror du vil få i dagpenger. Nav forskutterer for én måned. Beløpet vil være rundt 60 prosent av tidligere lønn opp til 6G (600.000). 25 prosent av forskuddsbeløpet holdes tilbake til forskuddstrekk for skatt, som beregnes etter skattekortet når saken er ferdig behandlet.

Du kan søke om forskudd på nav.no.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.