Hver eneste formiddag kan du se de to traskende langs den vanlige løypa: Fra sandtaket i Drakeåsveien, til Åbol og tilbake igjen. Hund og hundeeier, til daglig bosatt i Lingelemveien, vet å sette pris på Hjertås.

Det er det flere som gjør. 24 prosent av nesten 1.200 stemmegivere har ment at Hjertås er det beste Sandefjord har å by på av friluftsområder.

Konkurransen er et samarbeid mellom Sandefjords Blad og Sandefjord kommune. I løpet av sommeren har avisa presentert åtte ulike friluftsområder som leserne har kunnet stemme fram.

Hjertås (24 prosent), Marum (20 prosent) og Yxney (19 prosent) er de tre områdene som sandefjordsfolket setter mest pris på.

– At Hjertås er finest er jeg helt enig i. Her føler vi oss hjemme, både jeg og bikkja, sier Løvlie og smiler.

God rutine

I nesten 40 år har hun trasket sine gåturer gjennom skauen som etter hvert har blitt godt tilrettelagt av kommunen. Nå finner man blant annet en tilrettelagt parkering i Drakeåsveien, slik at rullestol- og barnevognsbrukere kommer seg fram.

Spesielt de 10 siste årene har frekvensen i Hjertåsskogen økt for Løvlie. Nå til dags er det kjappere å telle dagene hvor hun og hunden Lady (4), en blandingshund mellom Border Collie og Golden Retriever, ikke gjennomfører den sedvanlige runden langs stier hvor blomster og grønt utgjør upåklagelige bakgrunnskulisser.

– Jeg elsker nærheten til området. Det er så fint og fredfullt å gå her. Som hundeeier er det dessuten verdifullt å ha skogen så nære hjemmet. Hver eneste morgen, uansett årstid, kommer de spørrende blikkene fra Lady. Da vil hun ut og gå, sier Løvlie.

 

Fest 6. september

Sandefjord kommune vil gjerne markere Hjertås som lesernes utkårede friluftsområde. Det vil skje i samarbeid med Sandefjord og Oplands Turistforening.

Park- og idrettssjef i kommunen, Ingrid Marie Eidsten, sier detaljene ennå ikke er helt klare.

Men det kommer til å bli en festlig markering i Hjertås 6. september, og innholdet vil mest sannsynlig bli klart i løpet av uka.

– Vi har satt opp et møte med turistforeningen på torsdag for å planlegge arrangementet nærmere, forteller Eidsten.

6. september er ingen tilfeldig valgt dato. Den faller sammen med den nasjonale kom deg ut-dagen, hvor det arrangeres friluftsaktiviteter langs det ganske land.

– Vi skal legge til rette for en koselig stund som passer for alle, både barnefamilier, unge og gamle, forteller Eidsten.

Kommunens mål ved å være med på kåringen av Sandefjords beste friluftsområde har vært å opplyse, samt stimulere.

– Vi håper det kanskje har vært med på å åpne opp øynene for noen av de «skjulte skattene» som finnes i byen, samtidig som kanskje engasjementet og motivasjonen for å benytte seg av områdene har økt, sier Eidsten.

Les om de åtte ulike friluftsområdene her:

Hjertås

Yxney

Storøya

Marum

Preståsen

Folehavna

Hjertnesskogen

Goksjø