Sandefjords Blad har i samarbeid med kommunen i sommer avholdt en uhøytidelig konkurranse om hvilken plass som er Sandefjord mest populære. På vinnerstedet blir det arrangert en fest for alle 6. september - og en heldig vinner blir trukket blant de som stemmer. Vedkommende får et digitalkamera.

I forrige uke leder Marum med 21 prosent av stemmene, tett etterfulgt av Yxney. Men nå tyder mye på at en aksjon har fått Hjertås opp i ledelsen med 50 prosent av stemmene. På andreplass ligger Yxney tett etterfulgt av Marum - begge med 14 prosent av stemmene.

Fra Storøya i sør til Yxney i øst har vi vært med mennesker som har en personlig tilknytning til stedene.

I Hjertås viste ekteparet Fjellvang fram sitt favorittsted. Her går de turer som er godt for både hjertet og forholdet.

Jon Asle Thygesen har tilbragt store deler av barndommen rundt majestetiske Goksjø, og har til og med jaktet på skatter i skogsområdet rundt.

Heidi Tveitans hjerte brenner for Preståsen, det flotte utsiktspunktet med sentrum som nærmeste nabo.

I Marum slipper Merethe Braar Flakstad grisen Otto ut på tunet, og rett som det er tusler han seg en skogstur på egen hånd. Hun har vokst opp der, og synes det er så flott at hun har måtte lære å bruke andre områder også.

Nancy Gustavsen tar seg ofte en ridetur på den litt ukjente perlen som er Storøya.

På Yxney fant Grethe Gulbrandsen sitt hytteparadis, omringet av skog og hav på alle kanter.

Kenn Roger Hansen delte historier fra sitt fristed Folehavna. Der har familien funnet seg sin faste badeplass.

I Hjertnesskogen, eller «Hjertnesskauen» på folkemunne, mimret Heidi Ringdal om røverhistorier fra ungdomsårene mens hun viste fram panoramautsikten over Sandefjord.

Hvilken av disse naturperlene fortjener tittelen «Sandefjords fineste friluftsområde»?

Kommunen lover fest på vinnerplassen 6. september, og hele byen er invitert. Stemmer du, kan du vinne et digitalkamera.

Stem så mange ganger du vil innen 20. august, ved å sende en tekstmelding med kodeord SBLAD FRI etterfulgt av nummeret på det stedet du mener fortjener å vinne, til 2005. Send 1 for Preståsen, 2 for Hjertnesskogen, 3 for Folehavna, 4 for Goksjø, 5 for Marum, 6 for Yxney, 7 for Hjertås eller 8 for Storøya.