– Vi har holdt på med dette i snart 25 år. Kun én eneste gang har vi hatt regn. Det var for to år siden, forteller president Sigurd Hem i «herreklubben» Kiwanis Club Sandefjord.

Sammen med «dameavdelingen» med samme navn, men med tilnavnet Hvalen, arrangerte de Kiwanis-dagen på Kurbadet i Sandefjord lørdag. Arrangementet er forbeholdt funksjonshemmede.

150 var påmeldt på forhånd, men i det vakre sensommerværet anslo Hem at enda flere hadde møtt opp. På programmet sto korpsmusikk ved Framnes Musikkorps, ballongslipp fra brannbil, lotteri, underholdning og dans.

– Viktig å aktivisere

Høydepunktet var nok likevel de tradisjonelle Kiwanislekene, hvor alle de påmeldte fikk anledning til å prøve seg på ulike aktiviteter. Her var det svampkast, ballkast, bowling, fiskedam og mye annen moro.

Bildeserie

Kiwanis-dagen 2016

– Dette gikk bra! Ti poeng til meg, slår Nils Harald Løvehaug fast når Sandefjords Blad ber ham oppsummere innsatsen på ballkastingen.

– Det viktigste med denne dagen er å få aktivisert alle disse kjekke menneskene, som vi støtter fullt ut, sier Sigurd Hem i Kiwanis Club Sandefjord.

Kiwanis

Internasjonal, humanitær organisasjon som jobber for barn og unge

Stiftet i USA i 1915

Klubbene prioriterer humanitære aktiviteter i sitt nærmiljø

Nøytral holdning til partipolitikk og religion

600.000 medlemmer på verdensbasis

To klubber i Sandefjord: Kiwanis Club Sandefjord (herrer) og Kiwanis Club Sandefjord Hvalen (damer). Begge har rundt 30 medlemmer