Pokemon Go - mobilspillet som er på alles lepper i disse dager - har allerede måttet tåle kritikk for at det kan misbrukes av kriminelle.

I USA har politiet advart mot at enkelte kriminelle har brukt spillet til å lure spillere til avsidesliggende for så å rane dem. Også i Australia har politiet måtte gå ut og advare om farer ved å spille.

I Norge er ikke spillet lansert ennå, men det er likevel mulig å laste ned appen. Noe mange nordmenn allerede har gjort.

I Oslo og flere andre norske byer møtes spillere for å jakte Pokémon-figurer til sent på kveld.

– Ikke la seg lokke

Med mange Pokémon Go-spillere i Norge, har politiet sett på farer ved bruk av spillet. E-sporgruppa i seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt råder foreldre til å snakke med barna om spillet.

- Foreldre og andre må fortelle barna at de ikke skal bli med personer de ikke kjenner for å finne flere figurer, eller la seg lokke, lure eller presse til å dele bilder eller utføre tjenester for å få andre til å overføre figurer til seg, skriver de på Facebook.

Jaktet på kjøpesentertak

Politiet skriver også at det er viktig at man følger med på det som skjer rundt seg, selv om man spiller.

- Det som er viktig å huske på for alle er at de ikke glemmer å følge med på hva som skjer rundt seg. Husk at du har vikeplikt for trikken, og følg med når du skal over veien.

Politiet i Hordaland melder at de allerede har måtte hindre farlige situasjoner i forbindelse med Pokémon-jakt. Natt til torsdag kjørte en bil mot kjøreretningen fordi de som satt i bilen spilte spillet. Samme natt gikk alarmen på Vestkanten kjøpesenter i Bergen.  Årsaken var at to ungdommer var på Pokémon-jakt på kjøpesenterets tak.