Gå til sidens hovedinnhold

Fritt fram: – Hva er dette! Ekkelt og direkte ufyselig under bare føtter

Som regel, og i mange, mange år, har jeg støvsuget gummikuler fra yttergangen, fra innergangen, fra stua, kjøkkenet, trappa ned til kjelleren og sågar fra badegulvet.

Det hjelper lite å be fotballungdommene i huset om å ta av seg fotballstrømpene ute. På merkverdig vis kommer gummigranulaten inn i huset. De limer seg fast på undersiden av nakne juniføtter og må fjernes med fingre. Kastes i restavfallet.

Granulatene likner på etterlatenskapene til mus. Det er artig å tenke tilbake på en hylende kollega, som rigget seg for musejakt, før det ble klart at «muselorten» kom inn med ungene hennes, ikke med noen musemor.

Nå er vi inne i den motsatte årstiden til musevisa. «Når nettene er korte og varmen seter inn…»

Det kan være vanskelig å finne roen om natta, når det er like lyst som om dagen og nesten like varmt inne på soverommet, som hos en baker, med flere stekeovner i gang.

Og hvem vil vel sove bort sumernatta? Energinivået er helt annerledes enn ved juletider. Det å sitte på en veranda til sola dovent blinker god natt bak ei bjørk eller en naboleilighet. Det er deilig det!

Når helgene har lokket med solbading og strandsysler, skjer det noe med gulvet i huset.

Jeg elsker å gå barbeint og sokkeløs om sommeren. Men det krever strøkne gulvflater. Forrige helg nynnet jeg meg rundt hjørnet i stua og på vei inn til kjøkkenet, kjente jeg det. Tenk deg, at du tråkker i mengder med mel, brødsmuler eller noe annet som ikke har noe på et gulv å gjøre.

Det er ekkelt, direkte ufyselig - og du vet at uansett hva du velger å gjøre nå – så drar du dette med deg som spor - videre rundt om på gulvet.

Jeg rygget. Hinket meg over stuegulvet og kom meg ut på verandaen. Der fikk jeg børstet at det meste før jeg tok turen tilbake. Mitt gulv var rent kvelden i forveien! Her hadde det definitivt skjedd noe.

På med innesko og fram med sopebrettet. Oh, kjære. Dette liknet ikke grus fra oppkjørselen. Dette var finkornet. Jeg flyttet på en bag med et håndkle, solkrem og badetøy. En liten haug med strand lå gjemt under. Halve Vøra var blitt med en av ungene hjem!

I alle dager. (Hva slags oppdragelse har denne ungen fått!) Tenk, ikke å vite såpass.

Så selvfølgelig… Vedkommende har nå fått en leksjon i post-strand-oppførsel og vil forhåpentligvis følge denne til punkt og prikke. Eller ikke. Det er like greit å legge forventningene så lavt som mulig. Ned mot punkt null og heller ha støvsugeren stående framme.

Hei! Hvem tok med seg husmorens hovedverktøy ned til båten!?

Kommentarer til denne saken