Fritt Fram: What the sokk!

BARE MEG? Er det flere som sliter med at sokkepar skiller seg?

BARE MEG? Er det flere som sliter med at sokkepar skiller seg? Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jeg tar meg selv i å stirre inn i eget klesskap for så å lukke døra passe oppgitt. Hvem har stukket av med de nye sokkene mine? Jeg hadde seks nye par torsdag - og i dag er det bare lørdag!

DEL

MeningerEtter mine beregninger skulle jeg hatt minst fire flunkende nye par liggende på vent!

I vår familie er et par nye sokker som gull å regne, og mor kommer tydelig ikke på pallen.

Da er det bare å begynne å lete.

Det er greit å sjekke tørkestativene for sokker og undertøy først. På et stativ fra taket henger det kun fotballstrømper, så der behøver jeg ikke å lete. På de tre andre stativene derimot er det bare å starte skanningen.

En helt vanlig dag henger det fem eller seks single utgaver der. Disse flyttes litt rundt i løpet av uka, for vi er flere som forsøker oss som matchmakers. Likevel har jeg på følelsen å komme til kort.

Noen av de enslige, som er litt slappe i strikken og litt loete, er typisk «lost-cases». De henger hele uka før de ender i haugen for skilte uten særlig hell. Så er det de fargerike og de med mønster. Her snakker vi om doble sjanser, minst. De skriker ut: «Her er jeg - og jeg er singel!» Disse single stikker som regel av med en sjelefrend før det er gått et par dager.

Så har du alle de sorte, som i sin tid ble innkjøpt fordi en eller annen nøttehjerne tenkte at det var over middels lurt.

Men de er ikke like, serru. De kommer ut av vaskemaskinen i forskjellige størrelser, de har ulik vrangbord og ikke alle er like sorte heller.

Så, når disse skal parres, er feilmarginen enorm. De sistnevnte sokkene kan ikke tillate seg å være kresne, for å si det slik.

Jeg må bare innse at jeg har resignert. Jeg har nok forsøkt det meste.

Jeg har kjøpt sokker med sebrastriper til yngstemann, hjerter og striper til jentungen, og sokker med rever til eldstemann – hvor hælen var revens munn, en åpen sådan. Jeg har kjøpt sokker til trening, fotballstrømper, med og uten ullblanding, dyre pensokker og lave hverdagssokker. Det eneste jeg oppnår med mine sokkekjøp, er at haugen med enslige sokker vokser!

Jeg har vasket sokker i par, jeg har hektet dem sammen med kjekke anordninger handlet på nett fra Kina. Jeg har puttet sokkene i egne undertøysposer og jeg har bedt på mine knær om ikke alle i familien kan innføre det samme sokkeregimet!!! PLIIS? Det også uten hell.

TIL PARRING: Det finnes mange måter å parre sokker på, men det må gjøres FØR de puttes i maskinen - og ALLE i familien må være med på leken.

TIL PARRING: Det finnes mange måter å parre sokker på, men det må gjøres FØR de puttes i maskinen - og ALLE i familien må være med på leken. Foto:

Jeg gjentar: Det er lenge siden jeg resignerte.

Så, en dag for ikke lenge siden, sukker jeg stille, og drar ned et par som ser like ut fra stativet i taket. Men i litt dårlig lys på vaskerommet, og med litt dårlig tid, blir det bom. Men det får duge.

Jeg tenker med gru på om jeg av en eller annen grunn må ta av meg på beina på jobben. Hva om jeg blir sendt på besøk til noen i et privat hjem og må sette skoene fra meg i gangen!

Hva vil de da tenke om meg. Er dette en journalist vi kan stole på? En journalist med én sort Darth Wader-sokk og én med teksten «Star Wars».

Smånervøs kom jeg på jobb, logget meg inn på PC-en – og finner ut, at jeg er helt tipp topp moderne!

Virkelig «inn» på den beste måten. Jeg bryr meg – bry deg du også, står det på Facebook. Det er rockesokk-dagen, den internasjonale dagen for Downs syndrom. Snakk om timing! Eller svineflaks, om jeg skal være passe presis. Så nynner jeg litt på «What does the Sokk say?», ser bort på en kollega og tenker at jeg jo i verste fall kan gjøre som ham. Alle de andre dagene i året kan jeg droppe sokker helt og holdent. Sommer som vinter.

Artikkeltags