Og DER passerte jeg 3.000 artikler

RØDE DAGER: Avisa skal ha nytt og spennende innhold, hver dag hele året. På 17. mai er det litt ålreit å jobbe i bunad.

RØDE DAGER: Avisa skal ha nytt og spennende innhold, hver dag hele året. På 17. mai er det litt ålreit å jobbe i bunad.

Artikkelen er over 1 år gammel

Å være journalist er et rart yrke. Vi har liksom eksamen hver dag.

DEL

Se for deg at du drar hjem fra jobb. Det skal bli godt å gjøre noe annet, glemme jobben litt og koble av. Er du journalist, er det ikke alltid slik det fungerer. For etter endt arbeidsdag, når du selv mentalt er ferdig med saken du har jobbet med i flere timer, kommer flere tusen til å se resultatet av det du har gjort den dagen, både på internett eller i papiravisa. Da bør du ha kontroll på det du skriver.

Folk kommer til å kommentere det du har laget. På Facebook, i kommentarfeltet på nettavisa, på mail og SMS, mens noen også ringer for å si sitt. Det kan høres brutalt ut, men kan også være veldig givende. Alle liker jo en hyggelig tilbakemelding. Men du må også tåle kritikk, også av det usaklige slaget. Noen opplever det som stressende, mens andre synes det er helt greit.

Av og til har jeg følelsen av at tipsere og kilder tror vi sitter på kontoret og tvinner tommeltotter mens vi venter på at det skal skje noe. Tro meg, det er langt fra sannheten.

I Sandefjords Blads lokaler starter arbeidsdagen med noe som har vært fast rutine i alle år, nemlig morgenmøtet. Og det skjer stående rundt et langt møtebord, noe det har gjort de siste 12 årene. I tillegg til morgenmøtet skal du i løpet av dagen ha tid til å sette deg inn i saken, forberede spørsmål, møte kildene, gjennomføre intervjuene, ta bilder – helst kreative og gode – og ta notater før du skriver inn artikkelen på PC-en på kontoret. Av og til må du regne med å gjøre hele denne prosessen flere ganger i løpet av samme dag. Da blir det hektisk. Enten så liker du det, eller så blir du helt utslitt av det.

LES OGSÅ: Vi fores klovner med trakt ved enhver anledning. Lineært, strømmet, dabbet og trykt.

Andre dager igjen, må vi bare legge alt det vi jobber med til siden, for plutselig skjer det noe som bare inn i avisa. En brann eller ulykke, eller kanskje Sandefjord Fotball plutselig får ny trener.

Og mens du forholder deg til alt dette, så husk å faktasjekke. Og sjekk igjen dersom du glemmer det. Faktasjekk alt. Særlig når du jobber med temaer du egentlig ikke kan så mye om.

Jeg har vært med på fem år av Sandefjords Blads 160 år lange liv. På 3.000 SB-artikler står det mitt navn. Det har gitt meg en unik kunnskap om byen. Du vil ikke tro hvor mye informasjon som når fram til avisas lokaler i Storgata i løpet av en dag!

Etter noen år i gamet husker ikke lenger journalisten alle artiklene han eller hun har skrevet. Men noen saker vi jobber med brenner seg fast. I tillegg er det mange tips og historier som aldri kommer på trykk.

Verden er full av historier som trenger å bli fortalt. Det er det vi journalister jobber med.

LES OGSÅ: Powell har fått seg ny jobb: – Jeg er utrolig revansjesugen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.