Da naughty-nissen snublet i trusestrikken

Artikkelen er over 1 år gammel

Det hele startet som en rampete god tanke om nisser, julegjøn, søtsaker og gledelig adventstid – men aiaiai hvor det endte.

DEL

SkråblikkSom en aldri så liten payback for en fulltreffer av en aprilspøk og en takk-for-sist, hvor jeg rødmet til over langt over hårrøttene, kom jeg på den «gode ideen». Jeg skulle være litt snill og litt uskikkelig i en og samme returgave. Jeg skulle gi to av mine nærmeste sjefer hver sin litt freidige adventskalender.

Jeg hadde en viss idé om hvor jeg kunne finne kalenderne med sjokoladefigurer og vakre damer med nisseluer. Det var katalogbutikken Spar Kjøp, som siden tidenes morgen hadde sendt klær, gardinstoff og julepynt land og strand rundt til postordrekunder. Hvor farlig kunne det være, lissom?

Jeg delte ut rundhåndet, en smule skadefro og forventningsfull 1. desember.

Scenarioet jeg så for meg var: Sjef åpner luke, ser kvinne i nisselue med pent undertøy på, sperrer øynene opp, smiler litt, spiser søtsak og gleder seg til i morgen. Det gikk omtrent slik et par uker, tror jeg. Bildene bak lukene var ganske like utstillingsdukkene til gamle Dokken i Storgata.

Noen av damene var litt framtunge, men det var absolutt innafor.

JULEFREKKAS: Postordrebutikken selger fremdeles den artige sjokoladekalenderen. Denne finnes også i en utgave med bilder av herrer.

JULEFREKKAS: Postordrebutikken selger fremdeles den artige sjokoladekalenderen. Denne finnes også i en utgave med bilder av herrer. Foto:

Så jeg slo meg til ro med at spøken var overlevert, bakte pepperkaker med ungene mine, vasket hus, skrev julekort og handlet julegaver.

Så kom 23. desember og noen hadde hengt opp et stort hvitt ark på PC-skjermen min før jeg ankom jobb den dagen. I ettertid er jeg ikke sikker på hva som sto på arket. Sjokket som kom gjorde at dét ble fortrengt fra minnet.

Jeg løftet forsiktig på arket og fikk se alle bildene av nissedamene, som var nappet ut av selve kalenderen og sto på rekke, 24 i tallet.

«O-ave Maria med hennes søstre!»

Noen av damene hadde kledd helt av seg på overkroppen! De sto ikke pent oppstilt, som et fotballag, i lekkert undertøy, nei og atter nei.

Jeg ble svett og kald om hverandre, og når jeg tenker på episoden i dag, får jeg fremdeles et behov for å kaste opp. Jeg tror jeg stotret fram et «eh, beklager så mye» før jeg begynte å ro fram og tilbake til fiskeskjær i tykk tåke.

Jeg svelget – tok meg sammen og svelget igjen, før jeg satte meg ned for å late som om alt var ved det normale.

En ting er i alle fall sikkert – i år og i alle år framover blir det adventstid uten naughty nissedamer. Og dersom du er glad i julegjøn og tullegaver. Ta imot et godt råd: Sjekk ALLTID innholdet FØR du gir bort noe. Sjef eller ei.

Artikkeltags