I forrige uke etterlyste Frivilligsentralen i Sandefjord flere sjåfører til det populære fotballtilbudet for flyktninger på Fevang. Siden den tid har sentralen fått mange henvendelser, noe som har ført til at den kan skilte med hele åtte nye sjåfører.

– Responsen har vært helt fantastisk. Vi har fått så mange hyggelige henvendelser fra folk, forteller flyktningguidekoordinator Eldri Tusvik Rosenlund.

Hyllet frivilligheten

Hun fikk ikke bare telefoner fra sjåfører som hadde mulighet til å kjøre, men også fra folk som hyllet tilbudet.

– Én sa at han gjerne skulle vært sjåfør hvis ikke det hadde vært for operasjonen han skulle ha uka etter, forteller hun og smiler.

– Dette sier mye om holdningen til folk og at det er mange som vil gi litt av sin tid sammen med andre.

Tirsdag neste uke blir det informasjonsmøte for de ferske sjåførene som er i aldersspennet 40 til 75 år. Med andre ord er det både pensjonister og folk i jobb som har henvendt seg. På møtet skal de blant annet finne ut hvor ofte sjåførene kan kjøre.

Nå håper de ansatte på Frivilligsentralen at også flere lag og foreninger følger eksempelet til «Fevang Old Boys».

LES OGSÅ: Frivillige driver gjenbrukssenter

Vil engasjerer flere

– Hvis noen sitter og tenker at de kan inkludere noen nye og har lyst til å presentere seg, er det bare å ta kontakt med oss, sier Tusvik Rosenlund.

Sandefjords Sangforening har blant annet gjort det. De var innom på sentralens herrekafé en onsdag og presenterte seg. Det førte til at ti flyktninger kom på korøvelsen uka etter.

– Dette er flott integrering og vi håper enda flere ser mulighetene i å få til dette. Vi er her for å hjelpe til, sier daglig leder ved Frivilligsentralen, Elisabeth Fevang.

Alle interesserte bes om å ta kontakt. Og det trenger ikke bare være idrettslag, men også kulturaktører eller andre interessenter.

– Nå som vi har fått så mange nye sjåfører, har vi mulighet til å skysse flere til og fra arrangementer på kveldstid, sier Fevang.

Send e-post til: flykningeguide@sandefjord.frivilligsentral.no