«Petter Uteligger» skal skaffe Sandefjord flere frivillige

TV-kjendis kommer: Petter "uteligger" Nyqvist holder foredrag i Hjertnes om de 52 dagene han dokumenterte livet blant rusmisbrukere og hjemløse i Oslo.

TV-kjendis kommer: Petter "uteligger" Nyqvist holder foredrag i Hjertnes om de 52 dagene han dokumenterte livet blant rusmisbrukere og hjemløse i Oslo.

Artikkelen er over 2 år gammel

Det vil være et stort behov for frivillige hender i framtida. De er en betydelig ressurs for kommunen, og det skaper også god helse for den frivillige selv. Nå skal behov og ressurser kartlegges.

DEL

Derfor skal Sandefjord kommune ha en kick-off under parolen «Et styrket fellesskap» den 1. november i Hjertnes. Det storstilte arrangementet vil være for alle ansatte og frivillige i Sandefjord kommune.

Kjendis på besøk

Et av trekkplastrene i år er TV kjendisen Petter «Uteligger» Nyqvist. Han kommer for å holde foredrag om blant annet da han levde på gata blant hjemløse og rusavhengige I 52 dager uten penger, kun iført det han hadde på seg, og et videokamera. Herfra dokumenterte Petter livet på gata, og han stilte spørsmålene:

Hvordan føles det å bli stigmatisert og ekskludert fra samfunnet, og hva skjer når elementære behov som omsorg, trygghet og kjærlighet forsvinner?

Ikke bare A-kjendiser besøker kick-offet. Ordføreren i Drammen kommune, Tore Opdal Hansen, som representerer høyre vil fortelle om erfaringer som kommunen har hatt med sine frivillighetsprosjekt. De ligger et hestehode foran Sandefjord med bruk av frivillige ressurspersoner i den kommunale tjenesten.

Vil styrke samarbeidet

En av representantene for prosjektet, Anita Nilo fra Sandefjord kommune sier:

– Den overordnede målsettingen med dette store prosjektet er et styrket og systematisk samarbeid mellom frivillige organisasjoner, frivilligsentraler, enkeltpersoner, helse, sosial omsorg  og kultur. Vi håper på en økt rekruttering av frivillige som resultat.

(Saken fortsetter under bildet)

 Anita Nilo fra Sandefjord kommune satser på økt rekruttering fra frivillige.

Anita Nilo fra Sandefjord kommune satser på økt rekruttering fra frivillige. Foto:

– Det å bedre legge til rette for frivillighet og kjenne at det er behov for ens ressurs, mener Anita Nilo. Det som er viktig og fint med dette prosjektet er at det skal gjøres i fellesskap med  kommune og frivillighet. Sammen skal vi få til en god frivilligpolitikk for alle, sier Anita Nilo.

Hun sier også at kommunen nå får opp øynene for å se hvilken ressurs de frivillige faktisk er. Vi jobber hardt og målbevisst for å skape en stadig bedre frivillighetskultur. Derfor kartlegges dagens situasjon, og vi vil deretter se på hvordan vi skal jobber videre. Dette er et satsingsområde helt opp til departementsnivå, forteller hun.

Arrangøren satser på at det kan bli en morsom og lærerik dag for alle. Arrangementet er gratis, men interesserte må melde seg på innen mandag.

Artikkeltags