På tre kvarter vervet Veronica 39 nye frivillige ungdommer

ENGASJERT: SOS-barnebyer har rekruttert mange nye unge frivillige i Sandefjord. Her er (fra venstre) Ada Lassen-Urdahl, Nina Weldingh (ny), leder for ungdomsgruppa Veronica Frantzen, Marcus Gram-Hvidsten (ny) og nestleder Chloé Liland.

ENGASJERT: SOS-barnebyer har rekruttert mange nye unge frivillige i Sandefjord. Her er (fra venstre) Ada Lassen-Urdahl, Nina Weldingh (ny), leder for ungdomsgruppa Veronica Frantzen, Marcus Gram-Hvidsten (ny) og nestleder Chloé Liland. Foto:

SOS-barnebyers ungdomsgruppe fikk plutselig 39 nye medlemmer. Årsaken er helt spesiell. Søndag er flere av dem i sving med årets barnebymarsj.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

– Jeg ble medlem av UngSOS av tre grunner: De retter søkelyset mot barn, arbeidet virker interessant og så kjenner jeg noen av de andre fra før.

For et par uker siden lot Marcus Gram-Hvidsten (17) seg overbevise til å bli frivillig i UngSOS, som er ungdomsgruppa til SOS-barnebyer.

Det gjorde han sammen med 38 andre, og vips, så hadde UngSOS Sandefjord mer enn fordoblet antallet medlemmer.

Her kan du lese mer om SOS-barnebyer (ekstern lenke).

Overbevist på en snau time

Årsaken er denne: På Skagerak International School, der han er elev, må man engasjere seg frivillig på fritida for å få et såkalt IB-diplom.

På et skolearrangement der man blir presentert for alt fra Amnesty og arabiskkurs til skoleavisa og yoga (det må være politisk og religiøst nøytralt), var informasjonen og appellen fra medelev Veronica Frantzen – leder i UngSOS Sandefjord – så overbevisende at 39 unge meldte seg i løpet av 45 minutter.

– Det er gøy, da!

Veronica er fornøyd med at medlemsmassen i UngSOS Sandefjord nå teller 73 hoder i alderen 14 til 17 år. Alle er hjemmehørende i Sandefjord, bortsett fra noen få fra Larvik og Hof. Per nå finnes det ikke andre unggrupper i Vestfold.

LES OGSÅ: Veronica (16) finalist til gjev frivillighetspris

– Stikker i hjertet

Selv om den kraftige medlemsveksten fikk god drahjelp av skolens krav om frivillig engasjement, er selve effekten for UngSOS den samme: Flere hender og hoder som vil bidra med noe for andre.

Ada Lassen-Urdahl (17) har vært medlem ett års tid, og er klar på hvorfor:

– Det er fint å kunne hjelpe til, å kunne utgjøre en forskjell. Arbeidet til SOS-barnebyer handler om barn og urettferdighet. Det stikker i hjertet å tenke på at ikke alle barn har de samme mulighetene på grunn av foreldrenes lommebok eller landet de er født i, sier Ada.

Søndag arrangeres Barnebymarsjen i Sandefjord (se egen boks), og der skal mange nye UngSOS-medlemmer bidra. Pengene som kommer inn, går til SOS-barnebyers arbeid.

LES OGSÅ: Ballongsalg på 17. mai ga 120.000 kroner til SOS-barnebyer 

Lokker med festivalpass

I UngSOS er man opptatt av å finne nye måter å rekruttere nye medlemmer på. Sosiale medier er én arena.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Vi prøver å engasjere gjennom Instagram, og har en frivillig som har ansvar for Instagram-kontoen vår. Det er viktig at de nye frivillige får være kreative og bidra der de vil, sier Veronica.

UngSOS har hatt stor suksess gjennom samarbeid med Slottsfjellfestivalen, noe som er attraktivt for mange unge.

– På Slottsfjell får de oppleve festivalen og samtidig jobbe for SOS-barnebyer. Jobber du der tre dager, får du fripass den fjerde, sier hun.

– Det høres bra ut, mener Marcus.

– Frivillig arbeid er ikke nødvendigvis kjedelig, men kan være mer enn å stå på stand eller selge lodd, slår Veronica fast.

Går rebusløype i sentrum

Søndag 17. september er det igjen klart for Barnebymarsjen i Sandefjord.

– I fjor deltok 162. I år håper vi på enda flere, sier Veronica Frantzen, leder av UngSOS Sandefjord.

Barnebymarsjen starter i Hjertnes uteamfi klokka 12. Alle barn går gratis, mens man betaler for de voksne. Inntektene fra Barnebymarsjens aktiviteter går til SOS-barnebyers arbeid i Colombia.

Rebusløypa barn og voksne skal gå under marsjen, er merket av på et kart, samt at verter og ballonger viser vei. Gjennom løypa møter man spørsmål på seks poster. Man får svaralternativer og fyller inn rebusbokstavene man kommer fram til.

I start- og målområdet er det ansiktsmaling, hoppeslott og andre aktiviteter, samt salg av lodd, kaker og vafler.

Artikkeltags