Gå til sidens hovedinnhold

Fylkeskommunen (SVGS) bryter smittevernreglene

I dag ble min datter tatt ut i karantene etter at hun tirsdag ble utsatt for smitte på heldagsprøven.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Familien vår og flere andre ble satt i ventekarantene. Det verste er at vår datter ikke får deltatt på den siste skoleuka etter et år med sterk sosial avgrensing. Det er også et stort problem av vi som er yrkesaktive ikke får reist på jobb, bla. er endel av de som skulle offshore nå nødt til å være hjemme.

Dette er en stor samfunnskostnad. Jeg mener det er et klart brudd på smittevernreglene når SVGS velger å gjennomføre heldagsprøver i en hall med omlag 400 elever!! Det er ingen andre i samfunnet som har lov til å samle så mange under ett tak - ikke på konsert, ikke på kino eller andre arrangementer!

Her har russen hatt digitalundervisning store deler av dette skoleåret, hatt store sosiale begrensninger når det gjelder samvær med andre elever og store begrensninger og avlysning av arrangement ifbm. russefeiring. De har vært samvittighetsfulle og fulgt smittevernreglene de er pålagt å følge men på tampen av skoleåret velger altså Fylkeskommunen å bryte de reglene og utsette våre ungdommer for smitte!

Jeg håper dere virkelig forstår og tar innover dere at dette virkelig får STORE konsekvenser for de 34 elevene som nå ikke får med seg slutten av 13-års skolegang og hvilken psykososiale belastning dere utsetter dem for.

Jeg jobber selv som skoleleder i nabokommunen og må si jeg virkelig er sjokkert over hvordan dette er håndtert. Nå sitter det altså 34 ungdommer i karantene etter et beintøft skoleår, ingen oppfølging, unnskyldning eller tilbud om samtale med skolen?

Skjerp dere!

Kommentarer til denne saken