Åpenhetsprisen gikk til SFs gatelag

EN STOLT GJENG: Flere av Gategutta hadde tatt turen til biblioteket onsdag kveld. Her er det trener og prosjektleder Petter Olsen som blir intervjuet på seiersplassen.

EN STOLT GJENG: Flere av Gategutta hadde tatt turen til biblioteket onsdag kveld. Her er det trener og prosjektleder Petter Olsen som blir intervjuet på seiersplassen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Dette har vært Gatelagets år. I forrige uke ble Gatelaget seriemestere. Denne uka fikk de Sandefjord kommunes Åpenhetspris for 2017.

DEL

Prisen ble delt ut på biblioteket onsdag kveld, en stor del av laget var til stede og det ble en tårevåt affære.

En av laglederne Petter Olsen forteller at det ble ekstra sterkt og en helt spesiell setting, ettersom fjorårets vinner av åpenhetsprisen Tore Knutsen, spiller på Gatelaget og det var han som sto for utdelingen.

LES OGSÅ: Fra gatefotball til fest på Slottet

– Dette er en gjeng som har tatt vanvittige store steg, og prisen som var malt av Verena Wadell var utrolig tøft. Motivet var tre litt diffuse fotballspillere og bilde gjenspeilet noe av Gatelagets visjon om samhold, kameratskap og fotball, sier Petter Olsen.

Høsten 2015 startet klubben opp SF Gatelag som er et tilbud for dem som har havnet på utsiden av samfunnet. Noen har eller sliter fortsatt med rus, og andre har psykiske utfordringer. Målet er å gi hver enkelt en mer fornuftig hverdag.

LES OGSÅ: – We are the Champions! Gatelaget seriemestere i utklassingsstil: 14–0

Dette var juryens begrunnelse:

Årets vinner av Åpenhetsprisen har gjennom blant annet media og ulike andre arenaer vist åpenhet rundt psykisk helse. Årets pris går ikke til en enkelt person, men til en gruppe som er med på å fremme åpenhet rundt temaet.

De hjelper, trenger og støtter hverandre i opp og nedturer både på og utenfor banen. I tillegg til dette er det et flott støtteapparat til stede med noen meget engasjerte trenere.

Prisen deles alltid ut på Verdensdagen for psykisk helse, som er 10. oktober. Det er 9 gangen prisen deles ut av Sandefjord kommune.

Personer eller organisasjoner som har bidratt til åpenhet og gjennom det øker befolkningens kunnskap om psykisk helse. Kandidatene må ha markert sin åpenhet på en fordomsfri og inkluderende måte og slik bidrar til å redusere fordommene rundt psykiske lidelser.

Tidligere vinnere

Åpenhetsprisen i Sandefjord ble delt ut første gang i 2009. Disse har fått prisen før:

2016: Tore Knutsen – for åpenhet om tidligere rusavhengighet og hvordan det er å slite psykisk.

2015: Sara Olaussen – for åpenhet om selvskading.

2014: Heidi Meum – for åpenhet om panikkanfall, angst, depresjon og ADHD.

2013: Trine Lise G. Barth – for åpenhet om depresjon rundt overgangsalder.

2012: Laila Fossum Withbro – for åpenhet om sin bipolare lidelse.

2011: John Andersen – for åpenhet om sin schizofrenidiagnose, samt innsats for andre med psykiske lidelser.

2010: Ellen Torp – for åpenhet som pårørende til sønnen med schizofrenidiagnose, samt generelt engasjement for psykisk syke.

2009: Bjørg Pettersen – tidligere leder av Mental Helse og brobygger mellom generasjoner.

Les også: Laget sang om SFs gatelag: – Jeg kjenner meg igjen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken