Hva vil folk si, Iram Haq og Hilde Hagerup, Cappelen Damm, 2019

16 år gamle Nisha er en typisk ungdom som liker å være sammen med vennene sine, hun forelsker seg og vil leve sitt eget liv. Men hun har pakistansk bakgrunn og føler seg knyttet til den kulturen også. Når faren oppdager henne med sin norske kjæreste på rommet sitt, blir han så sint at han sender henne til familie i Pakistan hvor hun skal lære seg å leve etter pakistanske skikker. Dette blir tøft for Nisha, får hun komme tilbake til Norge? Boka viser hvor vanskelig ungdomslivet kan være, og dilemmaet med å tilhøre to kulturer.

Mitt nakne hjerte, Jennie Sofie, Vigmostad og Bjørke, 2021

Jennie Sofie er influenser og forteller om sin første store kjærlighet som hun traff gjennom sosiale medier. Forelskelsen er en følelse hun sammenligner med å ta den største berg- og dalbanen, med en skrekkblandet fryd av både kribling i magen og usikkerheten rundt det å tørre å satse. De ser ikke så mye annet enn hverandre i starten før han begynner å distansere seg fra henne og hun blir usikker. Boka handler om å være ungdom og gå gjennom sin første store forelskelse og kjærlighetssorg og alle følelsene som følger med.

Dropout, Annette Münch, Aschehoug, 2018

Katia og Madelene spiller i band og har blitt trukket ut til å spille under den prestisjefylte Nordic Music Festival i New York. De bruker fritida på å øve i skolens lokaler. En dag kommer tre unge maskerte og bevæpnede gutter inn og truer med å sprenge skolen. Katia og Madelene blir holdt som gisler, men Madelene starter å lure på om det er noe kjent med han ene. Boka er full av action, og den veksler synsvinkler mellom Katia, Madelene og den ene av guttene. En spennende ungdomsbok for de som liker en tøff historie hvor det skjer mye.

Flere tips fra bibliotekene finner du her.