Gå til sidens hovedinnhold

Åpen dag på Granholmen

Artikkelen er over 4 år gammel

Etter fjorårets suksess alene, inviterer nå Sandefjord Kajakk med Sandefjord Roklubb og Sandefjord Dykkerklubb til åpen dag, søndag 22. mai.

Førstkommende søndag, 22. mai fra klokken 12-16 inviterer de tre klubbene til åpen dag på Granholmen for alle som er interesserte i å få seg en litt annerledes og lærerik opplevelse.

Her blir det muligheter for å kjøre båt, grille god mat, lære om de forskjellige klubbene og være med i trekningen av flere forskjellige kurs.

- Det blir blant annet mulighet for å vise fram kajakkpadling og vi skal vise fram ulike redningsmetoder i vannet, sier leder av Sandefjord Kajakk Trond Erik Moe.

Størst i Norge

De tre vannsport klubbene har til sammen omkring 500 medlemmer totalt. Sandefjord Dykkerklubb er Norges ledende klubb innen sporten og har blant annet undervannsrugby med medlemmer som også er å finne på landslaget i Norge.

Klubben representerer også fridykker-gruppen som er en lettere form for dykking uten tank. 

- De lærer veldig mye førstehjelp, som de har veldig god nytte av nær sjøen, sier dykker i Sandefjord Dykkerklubb Ole-Bjørn Fogth.

På søndag kommer dykkerklubben til å vise frem utstyr og gi informasjon om klubben sin på lik linje med roklubben og kajakklubben. Det blir også mulighet for prøvepadling for de som ønsker dette.

- Det var litt over 200 som kom på åpen dag i fjor, noe som vi ble veldig glade for og ønsker å se i år igjen, sier styremedlem i Sandefjord Kajakk Roar Straume.

Perler på rekke og rad

Kajakklubben har til vanlig onsdagsturer fra Granholmen og Nevlunghavn blant andre.

- Det er perler på rekke og rad. Vi er heldige, forteller Straume som er fornøyd over hvor fint det er å padle i Sandefjord omegn.

Med bassengtrening på vinterhalvåret, årlig tur til Koster Skjærgården og ukentlige turer, er det nok å finne på i kajakklubben.

- Det er et godt og sosialt miljø med mye kaffe og prat, sier Moe.

Klubbene disponerer også utstyr til utlån for de som trenger det, slik at alle som ønsker det skal få prøve seg.

Trippel-jubileum

13 mai fylte Sandefjord Kajakk 20 år, Sandefjord Roklubb har snart 100 års jubileum og Sandefjord Dykkerklubb har hatt 50 års jubileum.

- Med en åpen dag er det ekstra gøy å få vise oss frem, forteller Fogth.

- Uten engasjement og interesserte medlemmer dør klubbene, forteller Moe som oppfordrer alle interesserte til å komme på åpen dag førstkommende søndag.

Mer info om åpen dag finnes her.

Kommentarer til denne saken