Gå til sidens hovedinnhold

Gråtassen satser på bedrifter

Artikkelen er over 4 år gammel

Gråtassen og Kodal IL samarbeider med Vestfold Bedriftsidrettskrets, som har som mål å få ansatte i bedrifter ut i aktivitet.

Dette samarbeidet har ført til at flere bedrifter har meldt på lag til årets triatlon, blant de påmeldte er Locus fra Sandefjord.

Locus stiller sterkt

Locus er en IT-bedrift med hovedkontor i Sandefjord. Til årets Gråtassen stiller de lag med seks deltakere. Alle seks er spreke treningsentusiaster med tidligere erfaring fra Gråtassen. Gjennomsnittstiden til de fem beste på hvert lag blir lagets tid, og målet for dette årets utgave av triatlonen er å få best mulig tid for laget.

Gjengen fra Locus trener sammen jevnlig, men inn mot Gråtassen spisser de formen for å være best mulig rustet.

LES OGSÅ: Tinius er en (G) råtass

Vil hjelpe de inaktive

Ca. 90 bedriftsidrettslag er tilknyttet Vestfold Bedriftsidrettskrets, som har et mål om å skape fokus på fysisk aktivitet på arbeidsplasser.

– Det er få som ikke kjenner til de positive helseeffektene av fysisk aktivitet, men det krever samtidig et langsiktig og strategisk arbeid for å klare å få med så mange grupperinger som mulig på en arbeidsplass, sier daglig leder i Vestfold Bedriftsidrettskrets Birte Svenssen.

– Det er ikke slik at alle motiveres av det samme, og de viktigste å få tak i er jo faktisk de som er inaktive, tilføyer Svenssen.

Bedriftsidrettskretsen jobber med å skape engasjement og muligheter for ansatte. Medlemmene har tilbud der man blant annet kan stille lag i fotballserier, eller stille som enkeltutøver i terrengløp, rulleskikurs og mye mer. Det finnes også muligheter der en bedrift kan trene mot et spesielt arrangement, som f.eks. Gråtassen.

– Vi ser positivt på alle aktivitetstilbud for voksne, og det er faktisk et variert og godt tilbud i Vestfold. Vi ønsker å kunne samarbeide med arrangører som har gode konsepter, framfor å utvikle nye arrangementer for å konkurrere om de samme deltakerne. I dette tilfellet tok Gråtassen kontakt med oss, og vi bidrar gjerne til å formidle informasjon via våre kanaler, sier Svenssen.

Kommentarer til denne saken